Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rimšēvičs eirozonu salīdzina ar kuģi, uz kura var saņemt visādus labumus

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, šodien Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē (NTSP) stāstot par Latvijas virzību uz pievienošanos eiro, eirozonu salīdzināja ar lielu kuģi, kur var saņemt dažādus labumus.

"Kāpēc mums joprojām atrasties lejā - mazajā dzeltenajā laiviņā, ja ir iespēja kāpt uz lielā kuģa un baudīt visus labumus," retoriski vaicāja Rimšēvičs. Viņš uzsvēra, ka tās ir blēņas, ko eiro pretinieki stāsta, salīdzinot eirozonu ar leģendāro kuģi "Titāniks", tāpēc priekšā ir ļoti liels komunikācijas darbs ar sabiedrību, lai skaidrotu tai visus ieguvumus.

"Kāpēc mums palikt lejā, ja no augšas var trāpīt ar enkuru, ja var mest virsū gružus un atkritumus, un, ja pie nākamās krīzes mūs var atskalot nost no kuģa," turpināja Latvijas Bankas prezidents.

Viņš uzrunā NTSP locekļiem uzsvēra, ka Latvija ir desmit gadus gājusi uz eiro un nekad tam nav bijusi tik tuvu kā tagad, tāpēc kaut ko gaidīt un atlikt pievienošanos eirozonai ir pilnīgi nesaprotami.

Svarīgi arī esot sabiedrībai skaidrot, kāds izskatīsies eiro, kad Latvija būs pievienojusies kopējai valūtai, jo daudzi to vēlas zināt. "Eiro izskatīsies līdzīgs latam. Latvietis varēs braukt un ar savu Mildu maksāt Briselē, Tallinā," teica Rimšēvičs.

Latvija eirozonai plāno pievienoties no 2014.gada un jau tagad sekmīgi pilda Māstrihtas kritērijus, kas ir nepieciešami, lai to uzņemtu eirozonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē