Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sprūdžs: Apsveicami, ka Rīgas dome pievērsusies velorikšu biznesa regulēšanai

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) kā apsveicamu vērtē Rīgas domes vēlmi sakārtot velorikšu biznesu galvaspilsētā. Ministrs sacīja, ka ministrija Rīgas domes apstiprinātos noteikumus par velorikšu darbību var vērtēt tikai no tiesiskuma aspekta.

Ministram ir ziņas, ka nekas nelikumīgs domes apstiprinātajos noteikumos nav atrasts. "Kā cilvēks, kurš pietiekami bieži ir Rīgā, es domāju, ka zināma problēma tur ir. Tāpēc ir apsveicami, ka Rīgas dome to mēģina atrisināt," teica Sprūdžs.

Tomēr, ja pašvaldība ir "pāršāvusi pār strīpu" ar noteikumu bardzību, tad, pēc ministra domām, to ir iespējams labot un tas arī jādara.

"Tomēr tā ir zināma problēma, jo Vecrīgai iziet cauri nevar, jo visur ir sastopamas velorikšas. Tajā brīdī, kad uzņēmējdarbība sāk traucēt pārāk lielam skaitam rīdzinieku, domes pienākums ir rīkoties," uzsvēra ministrs.

Jau ziņots, ka Rīgas domē augusta sākumā apstiprināti speciāli pasažieru pārvadāšanai izgatavoto velosipēdu, kas paredzēti komercpakalpojumu sniegšanai, izmantošanas noteikumi Rīgas pilsētā. Tie paredz gan stingrus ierobežojumus velorikšu maršrutiem, gan arī virkni tehnisku prasību - velorikšām jābūt aprīkotām ar pagrieziena rādītājiem, gaismas lukturiem, atstarotājiem, kā arī nosaka, ka turpmāk velorikšu pasažieriem būs jāpiesprādzējas.

Rīgas domes sēdē apstiprināšanai tika virzīta noteikumu versija, kura izraisīja velorikšu vadītāju satraukumu, jo paredzēja, ka turpmāk pasažieru velosipēdi drīkstēs pārvietoties tikai pa parkiem un dzīvojamām zonām. Rīgas domes vadība Satiksmes departamentam uzdeva noteikumos veikt labojumus, taču tas netika izdarīts. Apstiprināšanai Rīgas domē tika virzīta sākotnējā versija, taču divi deputāti bija iesnieguši priekšlikumus par plašiem labojumiem. Domes opozīcija uzskata, ka jautājums tika sagatavots ļoti nekvalitatīvi un neatbilstoši procedūrai. Par grozījumiem noteikumu projektā plašāk ir jādiskutē nozares komitejā un gala lēmuma pieņemšanai jāvirza kvalitatīvi sagatavots jautājums, uzklausot arī nozares pārstāvju viedokli.

Pēc noteikumu apstiprināšanas ministrijā vērsās arī domes opozīcijas partijas, lūdzot šos noteikumus neapstiprināt, norādot, ka pieņemtie noteikumi nesamērīgi ierobežos, iespējams, pilnībā iznīcinās nozari, kā arī vienu no iespējamajām tūristu izklaides iespējām. Domnieki pauda pārliecību, ka patiesais Rīgas domes "gausās, haotiskās un ciniskās" rīcības iemesls, iespējams, ir taksometru lobēšana, jo velorikšas šīs funkcijas it kā dublē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē