Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Straujuma: KNAB jādomā par korupciju, nevis jāraksta vēstules

"Es uzskatu, ka KNAB ir jādomā par korupcijas apkarošanu, nevis jāraksta vēstules," intervijā Latvijas radio norādīja premjerministre Laimdota Straujuma (Vienotība), komentējot biroja apgalvojumus, ka mediji tikai kultivē mītu par nesaskaņām.

Jau vēstīts, ka KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča ir vērsusies Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) ar sūdzību par sabiedriskajiem medijiem - Latvijas Radio, Latvijas Televīziju (LTV) un portālu Lsm.lv. KNAB sabiedriskajiem medijiem pārmet tendenciozitāti, jo tie kultivējot mītu, ka birojā pastāv konflikts, ziņo Latvijas Radio. Pēdējās nedēļas laikā pāris līdzīga satura e-pastus ar pārmetumiem par biroja darba atspoguļojumu no KNAB ir saņēmusi arī aģentūra LETA.

Straujuma norādīja, ka visticamāk KNAB apvainojumi ietekmēs arī to kā sabiedriskās komisijas novērtēs biroja darbību un tās vadītāju Jaroslavu Streļčenoku. Premejere apgalvoja, ka, ja ekspertu komisijas vērtējums būs negatīvs, viņa rosinās valdību vērsties Saeimā ar priekšlikumu atlaist KNAB vadītāju.

Viņa gan norādīja, ka KNAB darbu pirms tam divas komisijas ir novērtējušas apmierinoši. Bet premjere ir gatava rīkoties, lai iestāde, kura cīnītos ar korupciju, būtu “ne tikai apmierinoša”.

KNAB iekšienē, pēc premjers domām, ir arī ļoti labi darbiniekiem, uz kuru darbu ēnu met priekšniecība.

Kā ziņots, pašlaik pie KNAB vadītāja novērtēšanas strādā sabiedrība par atklātību Delna, sabiedriskās politikas centrs Providus, Latvijas Juristu apvienība, kā arī KNAB arodbiedrība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē