Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Straujuma uzsver nepieciešamību pēc ciešākas Baltijas sadarbības

Piektdien Viļņā tikās Lietuvas, Latvijas, Igaunijas Ministru prezidenti, sarunās apsprieda sadarbību drošības, enerģētikas un transporta sfērās, portālu Diena.lv informēja Laimdotas Straujumas (Vienotība) preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Baltijas valstu premjeri, kā ziņo Rozenberga, atzinīgi novērtēja Latvijas prezidentūras līdz šim sasniegto. Igaunijas premjers atzīmēja, ka “mazām valstīm ir jābūt ambiciozām, ar lielu atbildību uzņemoties prezidentūras pienākumus ES Padomē.”

Straujuma iepazīstināja ar gaidāmajiem lielākajiem prezidentūras notikumiem Rīgā, tajā skaitā ASEM izglītības un transporta ministru tikšanos, Digitālo asambleju. Liela uzmanība sarunās tika pievērsta Eiropas Savienības Austrumu partnerības samitam Rīgā š.g. 21.-22.maijā, kurās tiks runāts par arvien ciešāku sadarbību ar Ukrainu, Gruziju, Moldovu, Azerbaidžānu, Armēniju, Baltkrieviju un konkrētiem pasākumiem sadarbības veicināšanā.

Sarunās premjeri arī runāja par Ukrainu un visi bija vienisprātis, ka "Minskas vienošanās punkti ir jāizpilda, ne par kādu sankciju atcelšanu pret Krieviju no Eiropas puses citādi nav iespējams runāt".

Pēc Straujumas sacītā, Latvijas prezidentūra ES Padomē pievērš lielu uzmanību Eiropas Enerģētikas savienības izveidošanas jautājumiem, un Latvijai ir būtiski veicināt enerģētikas drošību Baltijas reģionā.

“Tas būs mūsu fiziskais ceļš, kas mūs savienos ar centrālo Eiropu, un tas ir tikpat būtiski, kā turpināt darbu pie dažādu enerģētikas drošības projektu tālākas īstenošanas,” par Rail Baltica nozīmi izteicās premjere. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē