Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ušakovs: Pašvaldība uz 30 gadiem aizņemsies līdzekļus Mežaparka estrādes rekonstrukcijai

Šonedēļ noslēgta vēsturiska vienošanās par līdzekļu aizņemšanos Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijai, un to iecerēts pabeigt līdz Latvijas simtgades svinībām, LTV raidījumā Rīta Panorāma atklāja Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa).

Vienošanos Rīgas pašvaldība noslēgusi ar Kultūras un Finanšu ministrijām, kas tai ļauj uz 30 gadiem ar nulles procentu likmi aizņemties līdzekļus estrādes rekonstrukcijai. "Projekts ir vērienīgs - ne tikai ņemot vērā kontekstu, ka tā būs simtgade, bet arī reģionu mērogā," sacīja Ušakovs.

"Uz 2018. gadu tiks pabeigta pirmā kārta - tur, kur šobrīd ir kalns ar sēdvietām, tur tiks uzbūvēts liels pazemes apjoms apmēram 7000 kvadrātmetru platībā, kur tiks izvietotas normālas tualetes, ēdināšanas pakalpojumi, tirdzniecības un tehniskās telpas. Uz šī pazemes apjoma būs 35 000 sēdvietu, kas transformēsies, ja būs nepieciešamas stāvvietas. Tikmēr stāvvietu skaits varētu sasniegt 60 000, kas būs krietni vairāk, nekā ir bijis līdz šim. Līdz ar to tiks palielināts ne tikai vietu skaits skatītājiem, bet būs iespēja tur rīkot visus liela mēroga koncertus un pasākumus," nākotnes vīziju iezīmēja Ušakovs.

Tāpat plānots, ka uz 2018. gadu, kad estrādē norisināsies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētku koncerts, kurā piedalīsies aptuveni 11 000 dalībnieku, tiks nodrošināts īslaicīgs risinājums skatuves daļai.

Pavisam Mežaparka Lielo estrādi iecerēts pabeigt 2021. gadā, kad Dziesmu svētki svinēs 150 gadu jubileju. "Estrāde būs kā milzīgs sudrabots kupols, ar kuru mēs varēsim lepoties vēl gadiem ilgi," norādīja Rīgas mērs. 

Tagad sāksies projektēšanas darbi, savukārt būvniecības darbus plānots uzsākt nākamā gada pavasarī, viņš piebilda. 

Summu, kādu Rīgas pašvaldība iecerējusi aizņemties, Ušakovs neminēja. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē