Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Verze: Ministres darba stils un filozofija ir nepieņemama

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) vēlreiz sazinājusies ar organizācijas valdes locekļiem un viņu viedoklis jautājumā par labklājības ministres Ilzes Viņķeles (V) demisijas pieprasīšanu palika nemainīgs, sacīja LPF priekšsēdētāja Aina Verze.

"Mēs aicinām ministri demisionēt nekavējoties," uzsvēra Verze, piebilstot, ka tikai viens no valdes locekļiem jautājuma par demisijas pieprasījumu ir atturējies paust viedokli.

LPF vadītāja sacīja, ka Viņķeles atvainošanos pensionāri nemaz nav saņēmuši, bet presē izteiktā nožēla esot "neveikla taisnošanās". Verze arī piebilda, ka ministres izteikumi žurnālā Playboy esot bijuši pēdējais piliens un tas neesot vienīgais šāds gadījums, bet gan ministres "darba stils un darba filozofija", kas pensionāriem neesot pieņemama.
Verze arī apgalvoja, ka šajā jautājumā pensionārus atbalsta arī citas nevalstiskās organizācijas, piemēram, cilvēku ar invaliditāti biedrības, Latgales reģiona pārstāvji un arī daļa no vidējās paaudzes.

Taujāta par iespējamo rīcību, ja LPF prasība netiks izpildīta, Verze atbildēja, ka tad tā vairs neattieksies tikai uz Viņķeli, bet gan uz valdību kopumā.

Savukārt Viņķeles padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Kristīne Liepa norādīja, ka ministre, tiekoties ar LPF pārstāvjiem, klātienē paudusi nožēlu par šo gadījumu. Tāpat ministre jau mēģinājusi izskaidrot savus izteikumus.

Jau ziņots, ka intervijā žurnālam Playboy ministre pauž viedokli, ka vairākums pensionāru, kuri nāk vēl no padomju laikiem, "saka, ka ir maksājuši nodokļus, strādādami rūpnīcās (padomju laikā gan nebija tāda jēdziena kā nodokļu maksāšana), un pārmet, ka viņu stāžs ir liels, bet pensija niecīga, to valsti viņi ir būvējuši, un tā nemaz nav bijusi tik atšķirīga no šodienas Latvijas".

Kā ziņots, A.Verze ir viena no partijas Gods kalpot Rīgai! dibinātājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē