Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Postpandēmiskā pasaules kārtība

Covid-19 pandēmija radījusi daudzus pagaidām neatbildētus jautājumus, tostarp par to, kādas pārmaiņas pasaules kārtībā gaidāmas jaunajā ''pēckovid ērā''. Pastāv vismaz pieci iespējamie pamata scenāriji, un tie nevieš īpašu optimismu.

Top komentāri

ha, ha
h
Juzdams globālisma un savas personiskās eksistences neizbēgami tuvo galu, starptautiskais noziedznieks Soross pašlaik veic izmisīgu mēģinājumu tomēr izpildīt savu dzīves galveno mērķi - iznīcināt Rietumu civilizāciju. Briesmīgi, ka šajā noziegumā piedalās arī daži nozombēti vai uzpirkti mūsu valstspiederīgie.
Atis Priedītis
A
Manuprāt, tiks īstenots globāls cilvēku sanaidošanas plāns. Sāksies valdošo spēku uzkurināti konflikti starp rasēm, tautā, dažādo reliģisko mācību piekritējiem u.t.t. Tas būs pilnīgi jauns cilvēku attiecību modelis. Nevis valstis karos savā starpā, bet planētas nabadzīgie cilvēki izrēķināsies viens ar otru vispasaules mērogā. Savukārt bagātie un labi situētie cilvēki uz visu to noskatīsies no malas. Tiks īstenota pieeja - "Karš būdiņām, miers pilīm."
Krējums Saldais
K
IMHO - Covids sākās jo pārāk labi sākām dzīvot. Yo, ko agrāk varēja atļauties "feodāls senjors" ( mitekli, bet arī kruīzu apkārt pasaulei vai aizlidot uz Antarktīdu ekskursijā), mūsdienās to var atļauties arī plebejs (ja pārāk nedzer, neskrien regulāri pie maukām, nenarkojas vai nesmēķē kaņepīti, marihuānu, pēc kuras viss ir Poh**), īpaši, ja dzīvo normālā ģimenē. Vajadzēja kaut ko darīt. Samazināt attīstības temous un nodzīt cilvēkus atoakaļ nabadzībā - paklausībā. Sākās ar ozona caurumiem, bet tie maitas sāka paši vilkties ciet. Tad izdomāja globālo sasilšanu un ekoloģisko fašismu. Nepalīdz. Nu, tagad ir neesošā Corona. Beidzot cilvēciņi noticēja un uzlika uzpurņus. Gatavi pat vakcinēties. Latvijai tas izmaksāja 4 miljardus, daļu atdeva mēdijiem cilvēku zombēšanai. Bet pekšņi probļema - no Coronas mirst mazāk, nekā no prastas gripas. Cilvēkiem pieleca. Ko nu tālāk?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata