Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa
"Vēlos nodzīvot līdz pensijai!" vēsta protestētāju plakāti. Statistika liecina, ka pēc pensionēšanās vecuma paaugstināšanas vērā ņemama daļa Krievijas iedzīvotāju līdz tai nemaz nenodzīvos

Putina pensiju problēma

Krievijas prezidenta Vladimira Putina popularitāte pirmo reizi kopš Krimas aneksijas 2014. gadā ir ievērojami sarukusi. Tas nav saistīts ar ekonomiskajām problēmām, amatpersonu korupciju vai rietumvalstu sankcijām. Ilgstoši ļoti augstais iedzīvotāju atbalsts valsts līderim ir samazinājies, jo valdība šovasar paziņoja par plāniem palielināt pensionēšanās vecumu. Lēmums ir izraisījis sašutumu sabiedrībā un plašus ielu protestus, kas ir spējuši apvienot gan prokremliskās partijas, gan tā dēvēto nesistemātisko opozīciju ar galveno Putina kritiķi Alekseju Navaļniju priekšgalā. Ieceres pretinieki uzskata, ka politiķi vēlas miljoniem krievu atņemt ļoti nozīmīgu ienākumu avotu, bet daudzi pusmūžu sasniegušie baidās, ka varētu nemaz nenodzīvot līdz pensijai.

Top komentāri

kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Tomēr viena laba lieta Latvijā jāatzīst. Es esmu pensijā no 1997. gada un visā laikā pensijas saņemšana vienmēr bija noteiktā laikā. Par to cepure nost!
ta nu gan
t
Gribi nodzīvot līdz pensijai- laicīgi domā par savu veselību. Rakstā pieminētā Larisa ir kliedzošs piemērs. 47 gadu vecumā domā, ka 8 gadus pacietīsies un tad varēs savest kārtībā savu muti. Aļo, ko tad tur vēl varēs darīt, ja 55 nekas nav darīts- zobu kapsēta. Vai ar pārējiem orgāniem tā pat? Uztur vīru un divus pieaugušus bērnus. Solidārā pensiju sistēmā, kāda ir Krievijā un pie mums, pieauguši bērni strādā un ar saviem nodokļiem uztur vecāku un vecvecāku pensijas. Acīmredzami Vadoņa lieliskā vadībā ir iznīcināts bizness, ka viņi tur veselām ģimenēm grib sēdēt uz valsts pabalstiem, bet valsts pabalsti dēļ naftas cenām vairs nesanāk.
Apčidrinskis
A
Latvijā problēma ir krietni smagāka- visiem pensijas vecums ir 65 gadi. Tāpēc nevajag bāzt savu degunu svešā ķemertiņā, ja savs plūst pāri malām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Piesārņotākais gaiss – Āzijā

Varam atviegloti nopūsties – rīdzinieki elpo tīrāku gaisu nekā liela daļa pasaules metropoļu iedzīvotāju. Šveices gaisa kvalitātes tehnoloģiju kompānijas IQAir uzturētajā piesārņotāko pasa...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata