Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Sestdienas receptes: Jo zivis ir jāēd!

Veselīga uztura piekritēji un dakteri par šo mēnesi varētu tikai priecāties! Jo zivis ir jāēd, tās ir veselīgas un arī garšīgas. Kas zina, kāpēc veikalos pie gaļas stendiem vienmēr grozās vairāk ļaužu nekā pie zivīm, bet varbūt izdosies ko pamainīt?

Tunča rasols

Jā, rasols var būt arī ar zivtiņu – šoreiz tas ir konservēts tuncis savā sulā. Tālāk viss kā jau rasolveidīgos salātos, un droši var papildināt piedevas pēc ieskatiem! Ja nav pieejams tuncis savā sulā, var likt arī to, kas eļļā, lieko eļļu nolejot

Pagatavošanas laiks: 10 minūšu (plus burkānu un kartupeļu vārīšanas laiks)

Sarežģītības pakāpe: nekā grūta

Daudzums: 3 porcijas 

Sastāvdaļas:

  • 1 skārdene tunča savā sulā
  • 4 nelieli kartupeļi
  • 2 nelieli burkāni
  • 2 svaigi īsie gurķīši
  • 2 ēd. k. marinētu kaperu (var arī lielos ar kātiņiem, tos tad sakapā sīkāk)
  • 2 ēd. k. zaļo zirnīšu

Mērcei

  • 2 ēd. k. skābā krējuma
  • 2 ēd. k. majonēzes
  • 1 tējk. Dižonas sinepju
  • šļuciņa kaperu marinādes
  • sāls, pipari pēc garšas

Gatavošana

1. Novāra burkānus un kartupeļus, bet nepārvāra – lai paliek tādi patīkami stingri. Atdzesē un sagriež mazos kubiņos. Ber salātu bļodā.

2. Pievieno sīki sagrieztus gurķīšus, kaperus un zaļos zirnīšus, kā arī tunci bez šķidruma.

3. Atsevišķā trauciņā samaisa visas mērces sastāvdaļas, pagaršo, vai kā netrūkst.

4. Mērcīti lej pie salātiem, rūpīgi samaisa, pēc garšas pievieno sāli un piparus.


Krāsnī ceptas butītes 

Brīnišķīgas zivis, kas rudens pusē kļūst īpaši baudāmas, jo kļuvušas biezākas un treknākas. Veikalos un tirgos var iegādāties jau iztīrītas butes, atliek izvēlēties mīļākās garšvielas, uzlikt uz cepešplātnes un drīz vien ir gatavas

Pagatavošanas laiks: 20 minūšu

Sarežģītības pakāpe: elementāri 

Daudzums: 2 porcijas 

Sastāvdaļas

  • 4 mazas butītes
  • olīveļļa
  • sāls, pipari sviests (4 mazi gabaliņi katrai zivij)
  • citrona šķēles
  • salvijas lapas
  • šļuka sausā baltvīna

Gatavošana

1. Butītes nosusina, iesmērē ar olīveļļu, apsāla un appiparo.

2. Zivis liek uz cepešplātnes, kas pārklāta ar cepamo papīru.

3. Katrai butei uzliek gabaliņu sviesta un citrona šķēli, kā arī pa kādai salvijas lapiņai.

4. Pārslaka ar baltvīnu un liek cepties 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 minūšu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata