Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Feinšmekeru mērcīte ar sarkanvīnu

Brīnišķīga mērcīte, kas garšo kā restorānā un vedina domāt par stundām ilgu reducēšanas procesu. Tomēr ne – tā ir gatava nepilnā pusstundā, bet garša un aromāts neatstās vienaldzīgu līdz nākamajai reizei!

Sastāvdaļas: 1 neliels sīpols, 1 burkāns, maza selerijas sakne, sviests vai eļļa cepšanai, 1 ēd. k. tomātu pastas, sāls, pipari 1 tējk. (strīķēta) brūnā cukura, 125 ml sausā sarkanvīna, 4–5 zupas kausiņi pašvārīta buljona (liellopu, teļa, truša u. c.), mazliet kartupeļu cietes iebiezināšanai.

Gatavošana

1. Sīpolus sakapā, burkānu notīra un sarīvē vai sakapā sīkos gabaliņos, selerijas sakni nomizo un tāpat sarīvē vai sakapā. Visu apcep sviestā vai eļļā zeltaini brūnu. Pievieno tomātu pastu, sāli, piparus, brūno cukuru un vēl mazliet pacep.

2. Pielej sarkanvīnu un visu pāris minūšu pasautē.

3. Pa kausiņam pielej buljonu (vajag ik pa laikam pagaršot, jo buljonu var pievienot arī vairāk vai mazāk – pēc garšas) un visu kādas 5–10 minūtes rāmi pavāra.

4. Gatavo mērci caur sietiņu izkāš katliņā (dārzeņus varēs izmantot vēlāk – skatīt atsevišķo padomu!).

5. Izkāsto mērcīti papildina ar piciņu sviesta, zaļumiem un vēlreiz īsi uzvāra. Izšķīdina nelielā daudzumā auksta ūdens mazliet (nepilnu tējkaroti) kartupeļu cietes un iemaisa mērcē, lai tā nedaudz iebiezinās. Pasniedz, pārlejot sacepumam, bet atceras, ka laba daudz nevajag – mērces garša ir izcila, bet arī koncentrēta. Piedevās šīm pusdienām iesaku glāzi laba vietējā alus vai sarkanvīna.

Saceptos un savārītos dārzeņus, kas palika pāri pēc izkāšanas, var gardu muti apēst, pievienojot kā piedevu tam pašam sacepumam vai arī kādam citam ēdienam – zupai vai sautējumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Piesārņotākais gaiss – Āzijā

Varam atviegloti nopūsties – rīdzinieki elpo tīrāku gaisu nekā liela daļa pasaules metropoļu iedzīvotāju. Šveices gaisa kvalitātes tehnoloģiju kompānijas IQAir uzturētajā piesārņotāko pasa...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata