Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Per aspera ad astra zeneca!

Kamēr nebūs izveidots biroju veido­šanas birojs, valstī nekas labs nenotiks, – nesen tviterī ierakstīja Tambovas vilks. Savukārt SestDienas rubrikas Smalkās aprindas šā numura parakstu konkursā (ja SestDienu nesākat šķirstīt ar to, tad šā teikuma beigas izlaidiet), ko Vakcinācijas projekta birojs tās vadītājas Evas Juhņēvičas personā grib teikt tautai, uzvarēja atbilde, ka uz e-veselības fona birojs ir kā koronavīruss okeānā.

Vakcinācijas projekta birojs acīmredzot ir domāts mājsēdē sanervozējušās tautas tvaika nolaiša­nai, lai pa to laiku varētu paklusām turpināt bīdīt lielākus projektus, kurus nekāds kovids nedrīkst kavēt, – nu, kaut vai paspēt Kurzemē sabūvēt vēja ģeneratorus ātrāk nekā līdz mums atnāk svaigākā informācija par šādu ģeneratoru kaitīgumu videi. Ja tas ir tā, tad Vakci­nācijas projekta biroja darbinieku algas ir vēl par zemu, jo izturēt arī attālināta pūļa agresiju nav viegls darbs. Tikmēr patiesi lielu tautas mīlestību un balsis vēlēšanās iegūtu tas politiskais spēks, kas apsolītu Doma lauku­mā izvārīt nevirtuālā piķī tos, kuri/-as par nodokļu maksātāju naudu kūrē nu jau kuro e-veselības projek­tu. Bet varbūt arī e-veselības projekts ar kārtējiem miljonu prasījumiem ir tikai aizsegs uzmanības novēr­šanai no kādiem vēl lielākiem projektiem šajā globālo projektu laikmetā, kad cīnīties pret globālo sasilšanu un par Stambulas konvenciju partijām izrādās daudz ērtāk nekā uzkārties, ielienot reālas problēmas, kāda ir Covid-19 pandēmijas apturēšana, risināšanas cilpā?


Šīs SestDienas, 19. – 25. marta numurā lasiet:

Sestdienas SALONS. Pirmais kriminālromāns latgaliski. Romāna Bruoli/Brāļi autors Aldis Bukšs par latgaliešu pašapziņu, nacionālajiem partizāniem un par drosmi ieskatīties sev acīs.

FOKUSĀ. Izņemt vienību no apšaudes. Nule kā paziņots par Vakcinācijas projekta biroja reorganizāciju. SestDiena noskaidro, ko tas patiesībā nozīmē un vai kaut ko varēja darīt citādi, lai no sākotnēji smalki plānotā projekta ieviesēju vienības būtu lielāka jēga un "sausais atlikums".

FOKUSĀ. Starp drošību un efektivitāti. Šīs nedēļas vidū jau apmēram 30 pasaules valstīs – galvenokārt Eiropas Savienībā, tostarp Latvijā, – iespējamo blakņu dēļ uz laiku bija apturēta iedzīvotāju potēšana ar Lielbritānijas un Zviedrijas uzņēmuma AstraZeneca ražotajām Covid-19 vakcīnām. Vienlaikus aktualizējies jautājums, kuras no pieejamajām vakcīnām tad ir pašas efektīvākās un drošākās

VESELĪBA. Ar dabu mostas arī cilvēki. Pavasaris dod mums iespēju sākt sportot – uz fiziskām aktivitātēm mudina fizioterapeits Ēriks Visockis, kurš ne tikai rūpējas par augstākā līmeņa sportistu gatavību, bet arī izglīto iesācējus, kuri no dīvāna vēlas pārsēsties uz divriteņa.

PASAULĒ. Biznesa veids – karaļnams. Britu prinča Harija un viņa dzīvesbiedres Meganas Mārklas apsūdzības karaļnamam, tostarp pat rasismā, likušas pievērst uzmanību ne tikai Vindzoru nama atkarībai no reputācijas un tradīcijām, bet arī tam, cik ienesīga ir tā pastāvēšana gan karaliskajai ģimenei, gan visai Lielbritānijai.

Kā arī ŠONEDĒĻ, ZVAIGŽŅOTĀ NEDĒĻA, KULTŪRIZKLAIDES DEVA, SestDienas VAKARIŅAS, KINO, ZIRNIS ĒD, IZPĒTĪTS, MĪKLA, HOROSKOPI, ANEKDOTES un SMALKĀS APRINDAS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Piesārņotākais gaiss – Āzijā

Varam atviegloti nopūsties – rīdzinieki elpo tīrāku gaisu nekā liela daļa pasaules metropoļu iedzīvotāju. Šveices gaisa kvalitātes tehnoloģiju kompānijas IQAir uzturētajā piesārņotāko pasa...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata