Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Politiķis savā lauciņā

Nacionālā teātra nu jau bijušais valdes loceklis Ojārs Rubenis vēlas nelielu atelpu, tāpēc maina amatu, bet teātrī paliek. Vadošus amatus citās institūcijās viņam nepiedāvājiet – nepieņemšot.

Līdz šim nav izdevies atrast cilvēku, kurš pilnībā noticētu skaidrojumam, ka Ojārs Rubenis nolēmis pamest Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa, citiem vārdiem – direktora, amatu izdegšanas sindroma dēļ. Vainīgs paša Rubeņa radītais tēls – vienmēr formā, un reti kurš domā par viņu vecuma kategorijās, proti, šā gada 1. aprīlī Ojāram Rubenim apritēs 63 gadi.

Tagad nu jau bijušais valdes loceklis sēž tajā pašā kabinetā un krēslā, bet oficiāli ieņem citu – izpilddirektora – amatu. Atšķirībā no Latvijas Nacionālās operas valdes priekšsēdētāja Zigmara Liepiņa, kurš savā kabinetā lielā ekrānā periodiski novēro biļešu tirdzniecības plūsmu, Ojāram Rubenim vakaros, kad beidzot tiek pie dokumentu izskatīšanas, fonā tiekot ieslēgta translācija no Lielās zāles izrādes, kas tobrīd notiek.

Bet kāpēc jāiet prom? "Divpadsmit gadu ir pietiekami ilgs laiks, un uzskatu, ka nevaru ar pilnu jaudu dot teātrim to, ko līdz šim esmu darījis. Esmu strādājis no desmitiem rītā līdz desmitiem vakarā. Ir stulbs tas vārds "izdegšanas sindroms", bet, ja tu vakarā izlasi simt lappušu no grāmatas, bet nākamajā vakarā atšķirot saproti, ka neatceries, par ko esi lasījis, tad ir pienācis kaut kāds punkts," secina Rubenis.

Jautāts, vai risinājums nebūtu mākslinieciskā vadītāja atrašana, pašam saglabājot valdes locekļa amatu, Rubenis atbild drīzāk apstiprinoši, taču atzīst, ka cilvēks, kuram divas reizes piedāvāts kļūt par galveno režisoru, tam pagaidām neesot gatavs. Šī cilvēka vārds paliek noslēpumā.

Ir gan arī otra lieta, par ko Ojārs Rubenis runā samērā atturīgā tonī. "Es negribu ar savām tiesvedības problēmām simtgadē būt Nacionālā teātra pirmais cilvēks," viņš saka. Pie tā dēvētās digitālgeitas mēs gan vēl nonāksim.


Visu rakstu par Ojāru Rubeni lasiet žurnāla SestDiena 12. janvāra numurā! Ja turpmāk vēlaties SestDienas publikācijas lasīt drukātā formātā, žurnālu iespējams abonēt ŠEIT!

Top komentāri

pagāns
p
Kāpēc žurnālists nepajautā, vai tā nav likumdošanas izmaiņa, kas neļauj turpināt būt Valdes loceklim, ja ir notiesājošs spriedums par Valsts līdzekļu izsaimniekošanu. Viens jautājums un garus pr rakstus vairs nevajadzēs drukāt..
Roka roku mazgā
R
Nacionālā teātra direktors noslēdz savstarpējo konsultāciju līgumu ar Dailes teātra direktoru un tad abi teātri abiem iesaistītajiem "konsultantshēmotājiem" kart mēnesi pārskaita tūkstošus vai nav jauka shēma?
Alfrēds
A
Protams savā vietā:))arī TV digitalizācijas procesā viņš bija savā vietā! Nebūtu brīnums ja būs arī čekas maisos!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata