Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

"Citadelē" varētu nodalīt vēl NVS aktīvus

Parex bankas sadalīšanas process ir pabeigts, jaunā banka ir attīrīta no sliktajiem aktīviem un turpinās darbs ar pārdošanas stratēģijas. Cita starpā tiek izvērtēta iespēja nodalīt NVS aktīvus, kuriem "arī zināma specifika", trešdien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes teica premjers Valdis Dombrovskis (JL) 

Viņš izteica šaubas, ka tā tiks veidota kā trešā banka, taču varētu nodalīt "noteiktas aktīvu pasīvu grupas, tās pārdodot atsevišķi kā aktīvus pasīvus". "Tādas iespējas tiek izskatītas," minēja premjers.

Runājot par Citadeles pārdošanu, viņš uzsvēra, ka jāņem vērā, kā situāciju Latvijā uztver no finanšu tirgus viedokļa. Pēc viņa norādītā, ir divi jautājumi, kas varētu raisīt zināmas bažas – tuvojošās vēlēšanas, kā arī jautājums par 2011.gada budžetu.

"Jāatrod pareizais līdzsvars, nav pareizi gaidīt pārāk ilgi, jo arī pati banka rada neskaidrības par Latvijas finanšu sistēmu. Ja tiek atrasts stratēģiskais investors, ir jāvirzās uz priekšu, bet pašreiz no finanšu tirgus viedokļa ir divi riski, un arī kredītreitingu aģentūras ir norādījušas, ka par tālāku Lavijas kredītreitingu paaugstināšanu runa varētu būt pēc vēlēšanām, pēc 2011.gada budžeta apstiprināšanas," stāstīja V.Dombrovskis.

Savukārt attiecībā uz "sliktajiem aktīviem" esot iespējami scenāriji - pakāpenisks parādu piedziņas process, bezcerīgo parādu norakstīšanas process. Tos varētu pārdot uzņēmumiem, kas specializējas tieši slikto aktīvu pārvaldīšanā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses