Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ir mārketinga laiks

Šis ir ļoti labvēlīgs brīdis reklāmas un mārketinga kampaņām, jo adventes nedēļas līdz Ziemassvētkiem ir laiks, kad cilvēki tērē ļoti daudz naudas. Viņi pērk dāvanas citiem un mēdz arī apdāvināt paši sevi. Ikvienam uzņēmējam to vajadzētu izmantot, jo patērētājs sagaida labākos piedāvājumus tieši šajā laikā.

Neraugoties uz aktīvām runām par ekonomisko krīzi un recesiju, tirgos, kuros mēs strādājam – ASV, Kanādā, Austrālijā un Rietumeiropā –, tā pašlaik vēl nav sākusies. Visi akcijas piedāvājumi šobrīd strādā tikpat labi kā citus gadus.

Lielais atlaižu un kampaņu laiks sākas no Halovīna. Pēc tam seko Melnā Piektdiena, Kiberpirmdiena un tad jau Ziemassvētki, kam visi – gan pārdevēji, gan pircēji – gatavojas ļoti savlaicīgi. Mans uzņēmums iPhonePhotography School strādā visā pasaulē un pārdod kursus digitālā formātā, tāpēc mums šādas starptautiski labi zināmas svētku un akcijas dienas ir ļoti ienesīgas. Redzu, ka arvien vairāk cilvēku arī Latvijā gatavo īpašus piedāvājumus šīm pasaules mēroga akcijām. Tas ir ļoti labi. Vietējiem uzņēmējiem gan vajadzētu pievērst uzmanību tam, vai viņu klients konkrētos svētkus vai akciju saprot. Ja nav simtprocentīgas pārliecības, vienmēr var izdomāt citu nosaukumu. 

No visiem piedāvājuma veidiem iPhonePhotography School gadījumā vislabāko rezultātu dod lielas atlaides. Es gan no savas pieredzes ieteiktu jebkurai akcijai noteikt ierobežotu laiku. Mēs regulāri redzam: ja ir ierobežota laika piedāvājums, piemēram, atlaides uz dažām dienām, tad pusi no pirkumiem mēs iegūstam akcijas pēdējā dienā. Iemesls tam ir fakts, ka cilvēki atliek lēmuma pieņemšanu. Viņi lielākoties domā: varētu šo nopirkt, bet nevar saprast, vai man tiešām vajag… Ja akcija ir ierobežotu laiku, mēs piespiežam klientu pieņemt lēmumu. Un, ja tiešām interese par piedāvājumu ir no daudziem, tad šādā veidā var iegūt daudzus pirkumus. Tātad ziņa par atlaidi ir laba ziņa, bet uzsvars uz to, kad atlaižu laiks beigsies, strādā vislabāk no pirkumu iegūšanas viedokļa.

Protams, viena pati ziņa neko nedod. Tā ir iespējami aktīvi un daudz jākomunicē visos mārketinga kanālos. Mūsu pieredze rāda, ka epasta mārketings šādām kampaņām dod vislabākos rezultātus. 

Vēl noteikti nevajag aizmirst par rezultātu mērīšanu. Tiem, kuri darbojas internetā, tas ir vieglāk, taču ne visi to dara. Ir svarīgi zināt, no kurienes ir nācis katrs klikšķis, un to var noskaidrot. Es iesaku veikt nopietnus sagatavošanās darbus, kas nozīmē gan datu analītikas sistēmas pieslēgšanu, gan virtuālo saišu sagatavošanu tā, lai tās būtu izsekojamas. Un, protams, jāsalīdzina arī pārdošanas dati – vai investīcijas kampaņā bija tā vērtas un uzņēmums nopelnīja vairāk? Tas ļaus pieņemt lēmumus attiecībā uz kampaņu veidošanu un investīciju apjomu turpmāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses