Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Āboltiņa nekvalificējas vēstnieka amatam

Kas var attaisnot politisku izvēli vēstnieka nominēšanā? Bez šaubām – politiķa teicamā reputācija un īpašie dotumi, kas radītu drošu pārliecību, ka viņu kā autoritāti uztvers lielas Eiropas valsts galvaspilsētas diplomātu aprindās. Latvijas jaunajai vēstniecei Itālijā Solvitai Āboltiņai turpretī ir tik slikta reputācija, ka uz tās fona jau aizmirsts kauns par Ingrīdas Ūdres izsvilpšanu eirokomisāru atlasē.

Politiķi var tikt virzīti vēstnieka amatam, bet tam jābūt nevis atvaļinājumam uz valsts rēķina, bet īpašai misijai, dodoties uz valsti, ar kuru jārisina kādi problēmjautājumi, kas pa zobam cilvēkam ar politisko rūdījumu, vai kura politiskā aizmugure rezidences valstī tiktu uztverta kā papildu pilnvarojums kādu problēmu risināšanai. Tautas partijā uz brīdi piestājušais karjeras diplomāts Māris Riekstiņš devies misijā uz Krieviju, kādreizējais Latvijas ceļa top politiķis Indulis Bērziņš bija vēstnieks Latvijas viesstrādnieku pārplūdinātajā Lielbritānijā. Turpretī Āboltiņa dodas uz saulaino Itāliju.

Grūti iedomāties vēl kādu vidi, kas tā mīlētu tenkas, tā pievērstu uzmanību cilvēciskajām vājībām kā diplomātu aprindas. Un apkaunojošie traipi biogrāfijā, kurus ciemkukulī uz Romu ved Āboltiņa, rada kaitējumu nu jau arī valsts reputācijai.

Valstu vēstniecības ir kā telegrāfs, kas savām valdībām nodod divpusējos kontaktos ar citu valstu vēstniekiem uzzināto un apspriesto, tāpēc tikai diplomāts, kurš iekļaujas vispārpieņemtajās normās, nevis skandaloza politiķe Romu var uztvert kā vieglu galamērķi, kurā nekādas lielas ziepes jau savārīt nevar.

Arguments, ka Āboltiņa iepriekš strādājusi ārlietu resorā, šajā gadījumā nav arguments vispār. Pirmkārt, Āboltiņa kā juriste Ārlietu ministrijā atbildēja par ļoti šauru un specifisku jomu, vadot Konsulāro departamentu, kas sniedz atbalstu Latvijas valstspiederīgajiem. Otrkārt un galvenokārt, Āboltiņas darba gadi ministrijā (1993.–2002. gads) bija absolūti citā laikmetā gan no Latvijas diplomātijas un ārpolitikas, gan no starptautiskās politikas viedokļa. Latvija vēl nebija ne Eiropas Savienības, ne NATO dalībvalsts.

Pa šiem gadiem karjeru Ārlietu ministrijā, nepārlecot veselam kāpņu posmam ar politiskā tramplīna palīdzību, ir izveidojuši diplomāti, kas tikai vēl beidza augstskolu gadā, kad Āboltiņa devās politikā ar Jauno laiku apkarot korupciju un celt tiesiskumu. Šie skaisti definētie mērķi ir bankrotējuši tieši tādu politiķu kā Āboltiņa dēļ, kuri ne tikai nepaveica solīto, bet – kas ļaunāk – ir smagi iedragājuši ticību šādu mērķu sasniegšanai, paverot ceļu bīstamai populistu armādai. Āboltiņa jau vienreiz aizmuka uz Romu – 2014. gada oktobrī, aiznākamajā dienā pēc neievēlēšanas 12. Saeimā.

Izvēdināt galvu, kā sačukstējās partijas biedri. Pēc dažām dienām viņa atgriezās ar plānu, kā izblēdīt Saeimas mandātu, kas ir, iespējams, skandalozākā tā arī neizmeklētā lieta, kura rada aizdomas par politisko korupciju. Sabiedrības atmiņa nedrīkst būt tik īsa, lai pēc dažiem gadiem, atgriežoties no Romas, Āboltiņa uzdrošinātos pretendēt uz atgriešanos varā, kandidējot, piemēram, uz Valsts prezidenta posteni. 

Top komentāri

roze
r
Āboltiņai ir saistība ar partijas biedru Vienotības kasieri J. Dambīti, kas kopā ar VID amatpersonām piekopa reketu pret uzņēmējiem, draudot ar pārbaudēm, auditiem, uzrēķiniem, uzņēmuma iznīcināšanu un t.t. Ja KNAB vērtē 10 gadus vecus noziegumus, tad šis arī ir KNAB uzmanības vērts. Arī OIK afēras izveidošanā Āboltinai IR SAVI NOPELNI, ar to it kā sakārtojot valdošo politisko partiju finansēšanu. Kas tas par vēstnieku kam neuzticas Latvijas tauta!!!!!!
sašutums
s
Vispār šim skandalozajam ekscesam būtu jānonāk tiesībsargājošo instanču uzmanības lokā, jo skaidri redzams, ka mafiozi oligarhistikā veidojuma Vienotība atliekas vēl joprojām turpina šiverēties pa valsti kā pa savu ķēķi, uzspļaujot jebkādai pastāvošajai kārtībai, normām, likumiem u.t.t. Normālās Rietumeiropas valstīs nekavējoties no sava amata izlidotu pārpratums ministra amatā Rinkevičs, aiz viņa visa tā varza, ko viņš ievilcis ministrijā, ieskaitot protams Āboltiņu.
Leviathan
L
Bija laiki, kad prostitūtas Romā tērpās purpurā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē