Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs
"Mums bija tikšanās ar Latvijas Radio valdi, tā uz visiem jautājumiem nespēja atbildēt."

Latvijas Radio paredzamā lielā revīzija

Par situāciju Latvijas Radio Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietnieku Ivaru Āboliņu izvaicā Romāns Meļņiks

Fragmenti no intervijas:

Gandrīz vienlaikus ar jaunās NEPLP darba sākumu parādījās ziņas par Latvijas Radio darbinieku plāniem rīkot protestus saistībā ar zemo atalgojumu un slikto valdes darbu. Parādījušās cerības, ka var tikt uzklausīti?

Mums bija tikšanās ar Latvijas Radio valdi, tā uz visiem jautājumiem nespēja atbildēt. Esam viņiem nosūtījuši arī konkrētus jautājumus, uz ko ceram trešdien saņemt atbildes. Esam tikušies ar visiem Latvijas Radio programmu direktoriem, arodbiedrības līderiem, plānojam tikties arī ar struktūrvienību vadītājiem. Trešdien pēc tikšanās ar Latvijas Radio valdi noteikti no tās pieprasīšu visu finanšu informāciju – to vēl neesam paguvuši, jo vispirms gribējām saprast, vai situācija radio nav sprādzienbīstama jau šobrīd, tāpēc tie jautājumi, kas valdei uzdoti, ir tieši par šībrīža aktualitātēm.

Pilnīgi noteikti Latvijas Radio jāveic finanšu un funkciju audits, jāsaprot, kas tur notiek. Manā rīcībā esošā informācija liecina, ka Valsts kontrole ir ieplānojusi veikt auditu Latvijas Radio, es rosināšu pārējos padomes locekļus piekrist manai idejai lūgt Valsts kontroli šo auditu veikt paātrinātā kārtībā. Ja viņi tam piekristu, tas noteikti visiem nāktu par labu šajā situācijā.

Tas, ko mēs redzējām trešdien, kad tikāmies ar Latvijas Radio valdi, – viņi nestrādā kā vienota komanda. Viņi pauž katrs savu redzējumu, un, kā mēs uzzinājām, viņi kontaktējas savā starpā, rakstot viens otram vēstules, nevis sarunājoties.

E-pastā?

Nē, papīra formātā! Pirmajā valdes darbadienā viņi pat netikās ar darbiniekiem. Netikās arī otrajā un nākamajās...

Tas, ko, domāju, redz visi, kas strādā industrijā, ka Latvijas Radio kļuvis par profesionālu darbinieku donoru visiem pārējiem medijiem, it sevišķi elektroniskajiem. Proti, Latvijas Radio šobrīd ir brīnišķīga kadru kalve citiem, cilvēki no radio aiziet, viens no tā pamatiemesliem ir zemais atalgojums. Ja gribam, lai radio attīstās, nevis paliek, kur ir, atalgojums, protams, jāceļ. Turklāt svarīgi saprast, ka nav jau tā, ka Latvijas Radio darbinieki tā vienkārši prasa lielākas algas – viņiem krīzes laikā tās tika samazinātas, lai gan daudzās citās institūcijās atalgojuma līmenis atjaunots, radio tā nav noticis. Un būtībā tas, ko sadzirdēju piektdienas sarunā, viņi prasa nevis kaut kādu mistisku algas palielinājumu, bet lai viņiem atdod to, kas tika atņemts krīzes laikā, lai viņu algas atgriežas pirmskrīzes līmenī. Domāju, ka tā ir tiešām samērīga prasība.

Visu interviju ar NEPLP priekšsēdētājas vietnieku Ivaru Āboliņu lasiet otrdienas, 14. februāra, avīzē Diena!

Top komentāri

Liepiņš
L
Cerams jaunais Neplpis ieviesīs kārtību
Gnū
G
Ja lamā ierēdņus, pat neiedziļinoties, ko viņi dara un cik mazajam ierēdnim liela alga, tad derētu parevidēt, ko dara tāds radio programmu vadītājs. Ja paklausās LR2, tad šķiet, ka viņi nav pat skolu beiguši. Runā kā ķēķī, kavē laiku, bet reāli jēgas nav nekādas. Stulbi izklaidē sabiedrību par tās nodokļu naudu. Vai valsts radio ir jātaisa tematiski raidījumi par to, kā pareizi barot kaķi vai jālasa ēdienu receptes? Diemžēl ar tādiem radio žurnālistiem notiek tas pats, kas ar valdošo eliti - viņi neapzinās savu lomu un atbildību.
Arodbiedrības nav
A
Ja biedrības vadītāji saņem algas no kontrolējamā darba devēja, tad postkomunisma valstīs to sauc par arodbiedrību?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē