Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Meļņiks: Sapņu zeme Latvija

Vienotību pārstāvošais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis nupat publiski izteicies: neviens negrasās bēgļiem stāstīt pasakas, ka Latvija ir sapņu zeme. Iebraucējiem tikšot sniegta objektīva informācija, arī par to, kādi ir klimatiskie apstākļi. Un tas vēl daudzmaz korekti, salīdzinot ar to, ko iepriekš, taču tiešāk, bija atļāvies paust Zaļo un Zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis – bēgļiem esot jāstāsta, cik daudz cilvēku brauc prom no Latvijas, cik zemi ir pabalsti un cik aukstas šeit ziemas.

Jāpiebilst, ka politikas aizkulisēs ko tādu var dzirdēt ne no viņiem vien.Ir jau saprotama politiķu cerība, ka tieši zemā dzīves līmeņa dēļ bēgļu būs mazāk, nekā plānots, un ka viņi paši ātri vien no šejienes nozudīs, gluži tāpat kā nule to izdarīja pieci irākieši, kas pameta patvēruma meklētāju izmitināšanas centru Mucenieki, nevienu par to neinformējot. Taču šajā gadījumā jautājums ir pat ne tik daudz par bēgļiem kā par pašcieņu – tiešām mūsu valstsvīri gatavi pazemot paši sevi, fokusējoties uz vēstījumiem, kas var aizbaidīt pat no kara mūkošos?! Teiksiet, ka taisnības teikšana nepazemo? Tad kāpēc gan paši te dzīvojam, ja viss ir tik dramatiski slikti, kā to publiski gribas paust? Publiskais mazohisms? Un, ko šie paši politiķi varētu teikt tiem jauniešiem, kas savu nākotni saista ar dzīvi kādā no rietumvalstīm, – mēģināt atturēt no aizbraukšanas, iestāstot, ka viss nemaz nav tik dramatiski, kā tiek vēstīts iebraucējiem, un ka te notiek vien tāda kā spēlīte ar apzinātu liekuļošanu, manipulēšanu ar faktiem un to interpretācijām? Un vēl viena grupa ir jau aizbraukušie, ko nezin kādā realitātē dzīvojošais eksministrs Pavļuts reiz solīja lielā skaitā atvilināt mājās, – tiem nekas pat nav jāsaka, vienkārši pirksim ar 1000 eiro stipendijām, kā to jauniešu reemigrācijas programmas Darbs valsts pārvaldē ietvaros jau sākusi īstenot Valsts kanceleja?Piedodiet, bet, kā teica kāds krievu sporta komentētājs, "tāds hokejs mums nav vajadzīgs"! Runāsim skaidru valodu! Ar visiem vienādu. Ministru un deputātu kungi un kundzes, ja paši vēl te pie varas raujaties, tad Latvija taču ir tā vērta, lai šeit dzīvotu, vai ne? Bail, ka imigrantu dēļ mainīsies vēlētāju attieksme un nākamreiz vairs netiksiet pārvēlēti? Tad beidziet reiz blefot un panikot, bet dariet visu, lai stiprinātu savu un savas tautas pašapziņu. Nav taču latvieši tik vārgi, kā brīžiem to cenšaties iepotēt! Un jo īpaši to gribētos atgādināt tā politiskā spēka pārstāvjiem, kas regulāri rīko karogotos gājienus pie Brīvības pieminekļa. Mazdūšības brīdī labāk uzdziediet: "Tev mūžam dzīvot, Latvija..."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē