Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Filozofe: Mūsdienu ātrums liedz mums iespējas padomāt

Kā datorspēļu laikmeta bērnus pārliecināt, ka cilvēkam ir tikai viena dzīvība? Kā piebremzēt "mūžīgo dzinēju", lai laiks mūs netrenktu? Filozofi Maiju Kūli izvaicā Undīne Adamaite.

Top komentāri

aa
a
Piekrītu. Mūsdienu dzīves temps, ko radījis pats cilvēks, sagrauj pašu radītāju. Kā laimīgu laiku atceros to, kad rakstījām vēstules un svētku vēlējumu kartiņas, likām tās aploksnē un sūtījām pa pastu. Dienas un gadi šķita garāki. Pat pēc stāvēšanas garajās rindās atlika laika ģimenei un draudzībai ar citiem cilvēkiem. Tagad darbā esam tā samocīti, ka atnācam mājās, atveram lielveikalā pirktu salātu kārbu un iebrūkam gultā. Nav laika bērnus apmīļot, audzināt. Nav laika bērnus radīt.
trusis nejaukais
t
cilvēkiem vairs nav laika padomāt par sevi un individuāli attīstīties. to var atļauties tikai pārtikušie un izredzētie, bet pārējiem ir nemitīgi "jāpaaugstina darba ražīgums" un nevis jādomā par sevi bet jādomā, kā samaksāt rēķinus un atrast iespēju vēl kautkur piestrādāt. pašiem vairs savu domu nav, viss ko ir jāzin tas tiek iebarots kā vistām kobveijerā, sociālie mēdiji, sabiedriskās domas veidotāji, lielā EU pārvalde un tai izdabājošie tautas nodevēji, kam tikai rūp sava labklājība un kas atlec no lielā pīrāga.
lauki
l
Ievadvārdi liecina, ka filozofe ir pārāk kategoriska savos formulējumos. Piemēram, par to pašu izstaipīto ilgtspējību, kura tik ļoti patīk ierēdņiem, jo var to tulkot dažādi. Pēc būtības - ne jau procesu ātrums liedz padomāt, tas tikai izvirza augstākas prasības mūsu iemaņām. Kuras atkarīgas gan no mūsu domāšanas ātruma un , jo sevišķi, no bagāžas, kura iekrauta mūsu smadzenēs. Protams, ja smadzenēs katru reizi tiks pārcilāts, ka 2x2=4, pietrūks laika ātrai rīcībai un virzībai uz priekšu. Jaunajai paaudzei būtu jāsaprot, ka jāpakāpjas uz priekšgājēju pleciem un vispirms jāizmanto iegūtā pieredze, tad procesi automatizēsies, būs citi ātrumi un nebūs jādomā par sen zināmām lietām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē