Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pabriks: Jauniešiem paliekot fiziski vājākiem, rodas risks kvalitatīvam armijas papildinājumam

"Nacionālo bruņoto spēku paziņojums par nepieciešamību samazināt veselības un fizisko testu prasības, lai armiju varētu nodrošināt ar nepieciešamo personālu, ir kārtējai signāls, ka nākotnē pastāv nopietns drauds kvalitātes kritumam Latvijas armijas rindās. Lai arī šobrīd netiek samazinātas gala prasības, turpinoties šādai situācijai, tas var atstāt ietekmi arī uz vispārējo karavīru sagatavotību," pauž Eiropas Parlamenta deputāts, bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība).

Deputāts uzskata, ka nozares ministrijām būtu nepieciešams pievērst lielāku uzmanību bērnu un jauniešu veselībai un fiziskai sagatavotībai un kopīgi valdībā meklēt problēmas risinājumu, taču viņš aicina arī vecākus rūpīgāk sekot līdzi savu bērnu veselības stāvoklim un aktivitātēm. "Atbildību par bērnu mazkustīgumu nevaram uzvelt tikai uz valsts un skolas pleciem, jo lielākais piemērs saviem bērniem esam mēs – vecāki. Pieaugušajiem ir jāseko līdzi gan bērnu uzturam, gan arī aktivitātēm ārpus skolas," uzsver Pabriks.

Viņaprāt, valstij kopā ar pašvaldībām, īpaši lauku reģionos, ir jāizvērtē pieejamība dažādiem bezmaksas interešu pulciņiem, kuros jaunieši var iesaistīties ārpus mācību procesa.

Top komentāri

Joks.
J
Kāpēc tad, Pabrik, Jūs miljonāri un miljardieri savus dēliņu un meitiņas nesūtiet armijā, lai sargā Jūsu mantu, bet gribat lai citu bērni par dažiem santikiem Jūs apsargātu? Joks.
jautājums
j
Es neko nesaprotu. Kāda kungam Jenotības deputātam daļa gar to, kurš tievs vai resns, garš vai īss. Padari dienestu prestižu un ienesīgu un cilvēki paši dienēt saskries. Bet tos tur austrumos, no kuriem tā trīc Pabrika karatista bikse, ar dažām tonnām papildus rekrušu lielgabalu gaļas neapturēsi.
bargais
b
Vai aizvāksi kādreiz savu purnu? Man uz viņu alerģija!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē