Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Naftas cenas samazinās

Naftas cenas pasaules tirgū pirmdien piedzīvojušas kritumu saistībā ar investoru bažām par to, vai ASV jēlnaftas piegāžu kāpums ietekmēs Naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC pūliņus ierobežot naftas ieguvi un samazināt pārmērīgās enerģijas piegādes.

ASV un Eiropas biržu indeksi pirmdien galvenokārt reģistrējuši kāpumu, ņemot vērā aizvien pieaugošo pārliecību, ka ASV centrālā banka īstenos bāzes procentu likmes paaugstinājumu pēc pozitīviem nodarbinātības datiem valstī.

Tikmēr britu sterliņu mārciņas vērtība pieaugusi saistībā ar spekulācijām, ka Lielbritānija jau otrdien varētu sākt oficiālu procesu par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm aprīlī pirmdien samazinājās par 0,09 ASV dolāriem līdz 48,4 dolāriem par barelu. Brent markas jēlnaftas cena piegādēm maijā Londonas biržā kritās par 0,02 dolāriem - līdz 51,35 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss Dow Jones Industrial Average saruka par 0,1% līdz 20 881,48 punktiem, indekss Standard & Poor's 500 palielinājās par mazāk nekā par 0,1% līdz 2373,47 punktiem, bet indekss Nasdaq Composite palielinājās par 0,2% līdz 5875,78 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 pirmdien pieauga par 0,3% līdz 7367,08 punktiem, Parīzes biržas indekss CAC 40 pieauga par 0,1% līdz 4999,6 punktiem, bet Frankfurtes biržas indekss DAX 30 palielinājās par 0,2% līdz 11 990,03 punktiem.

Eiro vērtība pret dolāru samazinājusies no 1,0672 dolāriem līdz 1,0654 dolāriem par eiro. Mārciņas vērtība pret dolāru pieaugusi no 1,2169 dolāriem līdz 1,2224 dolāriem par mārciņu. Savukārt dolāra kurss attiecībā pret jenu pieaudzis no 114,78 līdz 114,84 jenām par dolāru.

Top komentāri

te nu bija
t
Bet latvijā tik aug un aug.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses