Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ziņas

Pasts jāinformē apsaimniekotājam © DIENA

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Iztiksim bez stereotipiem! © DIENA

Novērojumi liecina, ka Latvijā visbiežāk sastopamie stereotipi, kas ietekmē arī darba vidi, ir saistīti ar dzimumu. Tā, piemēram, pastāv uzskats, ka sievietēm labāk padodas smalki darbi, kuriem vajadzīga rūpīga, precīza pieeja, bet vīrieši veiksmīgāk tiek galā ar tehniskiem vai fiziski smagākiem uzdevumiem.

Domina Shopping pārvaldītājs pērn cietis 1,238 miljonu eiro zaudējumus

Tirdzniecības centra "Domina Shopping" pārvaldītājs SIA "Eften Domina" pagājušajā gadā strādāja ar 12,826 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,2% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmums cieta zaudējumus 1,238 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai 2022.gadā, liecina informācija "Firmas.lv".

Norne Securities vērtēs Ignitis Group akciju segumu

Starptautiskā enerģētikas kompānija “Ignitis Group” sākusi sadarbību ar Norvēģijā reģistrētu investīciju banku “Norne Securities”, kas nodarbojas ar pašu kapitāla izpēti, kā arī akciju brokeru un akciju un fondu tirdzniecības pakalpojumiem. Sadarbība paredz “Ignitis Group” darbības un akciju seguma izvērtējumu. “Norne Securities” jau sagatavojusi sākotnējo uzņēmuma novērtējuma ziņojumu.

Kvalitātes sertifikāts kā garants klientiem un sadarbības partneriem

Uzņēmējdarbība ir ļoti komplekss un smalks organisms, kur katrai šūnai jāfunkcionē vienoti. Ja kāds no posmiem ilgstoši nestrādās, cietīs visa izveidotā sistēma, tāpēc svarīgi savlaicīgi konstatēt problēmu, lai novērstu defektus. Starptautiskām kompānijām, kurās mēdz strādāt vairāki simti un pat tūkstoši cilvēku, svarīgi veidot saprotamu un pārskatāmu kvalitātes sistēmu, kas garantē klientiem un sadarbības partneriem to, ka tiek ievēroti standarti.

Kā Dānijā un Nīderlandē? © DIENA

Ikgadējais Mercer globālais pensiju indekss jau vairākus gadus pēc kārtas Nīderlandi un Dāniju ierindo starp valstīm ar labākajām pensiju sistēmām pasaulē.

Altum peļņa pērn sasniegusi 17,81 miljonu eiro

AS Attīstības finanšu institūcija Altum (Altum) auditētā peļņa pagājušajā gadā bija 17,81 miljons eiro, kas ir par 55,1% vairāk nekā 2022.gadā, teikts institūcijas paziņojumā biržai Nasdaq Riga.