Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

Dzērieni

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Kā baudīt raki

Turpinot stāstu par turku alkoholisko anīsa dzērienu raki – šoreiz stāstīšu, kā to baudīt.

Raki – vēl viens anīsa dzēriens

Šajā slejā laiku pa laikam esmu stāstījis par stiprā alkohola dzērieniem, ko paralēli vīnam gatavo dažādas vīndaru nācijas – itālieši, francūži. Šāds dzēriens ir arī turkiem – raki. Sātīgas vakariņas Turcijā nav iedomājamas bez raki.

Labākie ražotāji

Noslēdzot stāstu par pastisiem, šoreiz uzskaitīšu labākos, pieredzes bagātākos ražotājus.

Pastiss no Provansas

Šis franču dzēriens, kas sastāvēja no stiprā alkohola, anīsa, nedaudz lakricas saknes un citiem garšaugiem, kā arī nedaudz cukura, kļuva populārs pagājušā gadsimta 20. gados Marseļā. Bistro un kafejnīcās klienti arvien biežāk mēdza paslepšus pasūtīt "Tīģera pienu".

Kā baudīt konjaku?

Šoreiz par pareizu konjaka baudīšanu, lai šis dzēriens sniegtu pēc iespējas vairāk aromātu un garšas baudas.

Luāras ielejas vīni

Pagājušajā reizē stāstīju par Ronas ielejas vīniem. Šoreiz par citu Francijas ieleju – Luāru, par kuras vīniem varētu teikt, ka Latvijā tie pārstāvēti mazāk, ja vien nebūtu izņēmuma – tas ir rozā no Anžū vīna dārziem.

Mākslinieks ar diviem vārdiem

Šim vīnam ir divi vārdi, divi likteņi un divi atšķirīgi stili. Klasiskais Francijas Ziemeļronas Syrah jeb sirā ir garšvielām un tanīniem bagāts, tomēr plānāks un ar augstāku skābes līmeni nekā piesātinātais, pikantais Austrālijas un Dienvidāfrikas Shiraz jeb širazs.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide