Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Reklāmraksti

Reklāmraksts

Indukcijas virsmas priekšrocības un trūkumi

Pirmās indukcijas plītis parādījās aptuveni pirms 30 gadiem, un cilvēkiem tas bija kaut kas pavisam jauns un neierasts. Kā jau viss jaunais, tas radīja šaubas – lai arī par indukcijas virsmām dzirdētas daudz labas atsauksmes, daudzi joprojām ir skeptiski un dod priekšroku tikai un vienīgi tradicionālajām gāzes plītīm. Plānojat iegādāties jaunu gatavošanas virsmu, taču šaubāties, vai izvēlēties indukcijas virsmu? Esam apkopojuši indukcijas virsmas priekšrocības un trūkumus – iepazīstieties, lai būtu drošs, ka izdarāt pareizo izvēli!

Rīga jau izfotografēta? Dodieties uz Šauļiem – uz jaunām fotosesijām © DIENA

Gadās, ka, fotografējot pilsētu, kurā dzīvojam, dažkārt pietrūkst "to skaisto stūrīšu", kurus iemūžināt. Bet tās ir īstas galvassāpes sociālo tīklu "darbiniekiem" – ik dienu tiek prasīts jauns saturs. Tāpēc aicinām uz Šauļiem – pilsētu, kas aizvien atjaunojas un kurai ir ko piedāvāt gan dabas, gan pilsētas betona mīļotājiem.
Reklāmraksts

4 parametri, kam pievērst uzmanību, izvēloties datoru

Kad pienācis laiks iegādāties jaunu datoru, pirkums rūpīgi jāapdomā. Jāpievērš uzmanība ne tikai tam, kā dators izskatās, bet arī dažādiem parametriem. Svarīgi ir izvēlēties datoru ar savām vajadzībām atbilstošu procesoru, operatīvo atmiņu un videokarti. Datoriem ir daudz un dažādu komponenšu, kas var būtiski ietekmēt gan lietotāja pieredzi, gan datora jaudu, veicot dažādas funkcijas. Protams, katra lietotāja vajadzības atšķiras, tāpēc raksta turpinājumā lasi par svarīgāko, kam pievērst uzmanību, izvēloties datoru.
Reklāmraksts

3 vērtīgi padomi, kā mazināt savus parādus

Neprasme rīkoties ar savām finansēm bieži vien izspēlē ļaunu joku: dažkārt parādu var kļūt tik daudz, ka tie pārvēršas par pārmērīgi smagu nastu pat labi pelnošiem cilvēkiem. Viens no pirmajiem soļiem dzīvē bez parādiem ir kredītu slodzes samazinājums.
Reklāmraksts

Tehniskā auduma pielietojumi un to nozīme.

Tehniskais audums jeb tekstils netiek ražots estētikas nolūkos, tikstilizstrādājuma primārais mērķis ir pildīt savu funkciju, nevis būt dekoratīvi skaistam. Tehniskais audums kategorizējas dažādās jomās un tekstilizstrādājumi tiek ražoti speciāli dažādām automobīļu vajadzībām vai procedūrām medicīnā, viens no piemēriem būtu marles izgatavošana vai metināšanas darbiem paredzēta apģērba šūšana. Kā arī pastāv ģeoloģiskie un agronomiskie tekstilizstrādājumi, kurus izmanto uzbērumu stiprināšanai vai augu aizsardzībai.

Ziemeļlietuvas pilsēta, kuras centrā atrodas podijs, pa kuru var staigāt ikviens © DIENA

Ziemeļlietuva ir slavena ar dabas objektiem, dažādiem ezeriem un muzejiem. Šauļi – ceturtā lielākā pilsēta Lietuvā un lielākā – valsts ziemeļos. Tajā ir ne tikai 22 muzeji, villas, daudz māksliniecisku pilsētas dekorāciju, bet arī gājējiem atdota iela, kura stiepjas vairāk nekā kilometra garumā, bet iespaidus atstāj par miljonu. Nereti šī iela tiek dēvēta par podiju, bet bulvāris vai brodveja ir daudz plašāk lietoti tās nosaukumi.
Reklāmraksts

PALĪDZĪBA SAREŽĢĪTĀS SITUĀCIJĀS – LOCK SERVICE

Lock Service jau 30 gadus palīdz cilvēkiem sarežģītās dzīves situācijās, kad ir nepieciešams atvērt mājokļa vai automašīnas durvis. Gadu gaitā iegūtā pieredze ļauj atvērt jebkuras durvis, lai Jūsu ikdiena varētu turpināt ritēt vecajās sliedēs. Sos atslēgu serviss darbojas Rīgā un 50 km rādiusā ap Rīgu, katru dienu 24 h diennaktī bez brīvdienām. Ar mums iespējams sazināties pa tālruni +371 26577725 vai rakstīt ziņu Whatapp vietnē. Ja ir nepieciešams pirms izsaukuma Whatsapp vietnē var atsūtīt konkrēto durvju attēlu, īsu situācijas aprakstu, pāris minūšu laikā mūsu meistari informēs par pakalpojuma izmaksām. Jebkuras durvis kā mājokļa, tā automašīnas tiks atvērtas tā, ka nekas cits netiks bojāts, un netiks radīti papildus bojājumi. Lai durvju atvēršana notiktu raiti, lūdzu sagatavojiet dokumentu, kas apliecina, ka Jūs esat konkrētā auto vai mājokļa īpašnieks.

Kamēr lokans, tikmēr jauns – atgādinājums rūpēm par locītavām un muskuļiem

Locītavu un muskuļu veselības saglabāšana ir mērāma visas dzīves garumā. Mēness aptieka ar augustu aizsāk divu mēnešu projektu, lai Latvijas iedzīvotājiem aktualizētu izpratni par ikdienas paradumiem, aktivitātēm un profilaktiskiem pasākumiem, kā arī iespējamo farmaceitiskās aprūpes atbalstu locītavu un muskuļu veselībai.

Uz Šauļiem aicina jauna izjusta filmiņa – ko nepieciešams iekļaut maršrutā pa šo pilsētu © DIENA

Šķiet, ka fotogrāfijas tiešām var atklāt emocijas, bet to vēl labāk izdara filmēts materiāls. Jauko, pēc vasaras smaržojošo filmiņu radījis Šauļu tūrisma informācijas centrs. Tūrisma pārstāvji saka, ka šī filmiņa, kas aicina uz Šauļiem un kuras centrā ir skaistākās vietas, kur ar ģimenei pavadīt brīvo laiku Saules pilsētā, vienaldzīgu neatstās nevienu. Pateicoties tai, vēl vairāk ģimeņu un atsevišķu ceļotāju izvēlēsies Šauļus savam nākamajam ceļojumam.
Reklāmraksts

Ideja nedēļas nogales izbraucienam – Saules pilsēta Šauļi

Šauļi – Saules pilsēta Ziemeļlietuvā, kas šogad svin 785. dzimšanas dienu. Pilsētu slavenu padarīja Saules kauja, tās vārdā nosauktie pilsētas laukumi, pa visu pilsētu izkaisītie saules simboli ir kļuvuši par neatņemamu pilsētas daļu. Aicinām kustēties līdz ar sauli un izbaudīt pilsētu.
Reklāmraksts

Uzbekistāna — Centrālāzijas pārveides procesu iniciatore

Pateicoties Uzbekistānas atvērtajai, konstruktīvajai, pragmatiskajai un draudzīgajai reģionālajai politikai tagad Centrālāzijā ir vērojamas pozitīvas tendences, kas skar praktiski visas jomas — sākot ar politikas un ekonomikas līdz kultūras un humanitārajai.
Reklāmraksts

Veļas mašīna ar žāvētāju – plusi un mīnusi

Vēl nesen tika uzskatīts, ka no elektroierīcēm mājās jābūt plītij, ledusskapim, veļas mašīnai un gludeklim. Tagad šo preču klāsts palielinās ik gadu un ne katrs spēj izsekot visiem jaunumiem, kas ienāk tirgū. Kaut vai veļas mašīna ar iebūvētu žāvētāju.
Reklāmraksts

Stūra dīvāni - priešrocības un trūkumi

Ikvienam mājokļa īpašniekam svarīgi, lai mājoklis ir omulīgs, estētisks un funkcionāls. Viena no mājokļa svarīgākajām telpām – viesistaba, kurā atpūšamies, rīkojam kopīgas ģimenes un un draugu pasēdēšanas, pārrunājam svarīgākos ikdienas piedzīvojumus. Viesistabas atmosfēras radīšanā liela loma ir dīvānam, un īpaši populāri ir L-formas jeb stūra dīvāni, kuru priekšrocības un trūkumus esam apkopojuši šajā rakstā!
Reklāmraksts

Kā padarīt vasaras dārza darbus vienkāršākus

Vasara ir laiks, kad privātmāju un mazdārziņu īpašnieki vairāk laika pavada ārā - rūpējoties par ziediem un citiem augiem, kā arī gādājot par bagātīgu augļu un dārzeņu ražu. Dārza darbus var uzskatīt par patīkamu atpūtu, kas lieliski spēj atslēgt prātu no darba pienākumiem un mazinat stresu. Tomēr, ņemot vērā, ka mūsdienās dzīves ritms mēdz būt diezgan straujš, reizēm dārza darbi var šķist kā apgrūtinājums. Raksta turpinājumā atradīsiet noderīgus padomus, kas dārza kopšanu padarīs daudz vienkāršāku un patīkamāku.
Reklāmraksts

Kā izvēlēties motorzāģi?

Tev ir piemājas dārzs ar kokiem un krūmiem, kuru vēlies sakopt? Grasies doties uz mežu, lai sarūpētu malku gada aukstajiem mēnešiem? Tad bez motorzāģa palīdzības neiztikt. Vai zini, kā izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko motorzāģi? To vari noskaidrot šajā rakstā!