Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ventspilī sasniegts Ginesa pasaules rekords(12)

Ventspilī sestdien īstenots mērķis par jauna Ginesa pasaules rekorda "Visātrāk un visvairāk cilvēku vienlaicīgi iestāda sīpolpuķes" sasniegšanu. Vienlaikus ap 1250 cilvēku dažu minūšu laikā iestādījuši teju 8000 sniegpulkstenītes, vēsta pašvaldība.

Ugunsdzēsēji palīdz nokļūt krastā ļoti neparastai kompānijai(2)

Aizvadītajā diennaktī bez ugunsgrēku dzēšanas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem nācās iesaistīties arī visnotaļ savdabīgā glābšanas pasākumā - Pļaviņu novada Klintaines pagastā kādā dīķī uz dēļa atradās divi kaķi un bebrs.

Francijā zinātnieki meklē brīvprātīgos labi apmaksātam "sapņu darbam" © DIENA(7)

Pētnieki Francijas Kosmosa medicīnas institūtā nākuši klajā ar piedāvājumu, kas dažiem šķitīs īsts sapņu darbs. Proti, zinātnieki meklē jaunus, veselus un fiziski spēcīgus vīriešus, kuriem eksperimenta ietvaros divus mēnešus būs jāpavada, guļot uz muguras gultā. Par to brīvprātīgie saņems 16 000 eiro katrs, vēsta izdevums The Guardian.

Vēsture Dienā: 1992. gadā prokuratūrā valda bailes un apmulsums © DIENA(1)

Dienu pirms 1. aprīļa 1992. gadā (tātad pirms ceturtdaļgadsimta) Diena ielūkojās prokuratūrā. Ieraudzītā aina smieklu vai vismaz līksmības dienas noskaņojumam atbilda tikai pirmajās Līgas Krapānes raksta Arī izmeklēšanā strādā cilvēki jeb Ne tikai LR ģenerālprokurors domā par aiziešanu rindkopās: "Pirms pusotra gada Latvijas Republika izveidoja savu prokuratūru, uz kuru toreiz tika liktas vislielākās cerības par likumības sargāšanu neatkarīgā valstī. Prokuratūrai nebija savu telpu un materiālo līdzekļu, bet bija lielākās tautas daļas uzticība un Latvijas valdības atbalsts. Nu ir gan plašas telpas, gan materiālais nodrošinājums, un šķiet, ka darbs varētu ritēt bez problēmām, taču šāds manis izsacīts apgalvojums būtu pilnīgi maldīgs."

NU TAD BEIDZOT: Valsts atradusi perfekto ierēdņu un amatpersonu atlases metodi © DIENA

Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) nupat publiskotā informācija liecina, ka Valsts kanceleja marta vidū par teju 50 tūkstošiem eiro (49,4 tūkstošiem ar PVN) iegādājusies Spīdometru. Portāls ­Diena.lv, izpētot ražotāja mājas lapā pieejamo informāciju, noskaidroja, ka Spīdometrs ir iekārta acu spīduma mērīšanai, kas pasaulē atzīta par visprecīzāko metodi ierēdņu un amatpersonu atlasei.

SKANDALOZI: Maira Brieža prasības ģērbtuvē apstulbina pat praktiskos vāciešus © DIENA(14)

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis šovakar Vācijas pilsētā Dortmundē dosies ringā, lai ar dūrēm izsistu WBC čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā, kā arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempionu jostu, kas gan pagaidām pieder viņa pretiniekam Marko Hukam. Pirms šīs cīņas rīkotāji vācu medijam ErrTēEll atklājuši latvieša komandas prasības ģērbtuvēs jeb tā dēvēto raideri. Tas ir tik apjomīgs, ka organizatori ir apmulsuši, sašutuši, izbrīnījušies un nobažījušies vienlaikus.