Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rokgrupu Guns'n'Roses Austrālijā izsvilpj neveikla misēkļa dēļ © DIENA

Pasaulslavenā rokgrupa Guns'n'Roses misēkļa dēļ piedzīvojusi nepatīkamus brīžus Austrālijā. Proti, dažus mirkļus pirms kāpšanas uz skatuves Melburnā, grupas tehniķis Makbobs, kurš ierasti piesaka Guns'n'Roses uznācienu, pūli uzrunāja ar saucienu "Sveika, Sidneja!" Par to vēsta mūzikas tematikai veltītais britu izdevums New Musical Express. Pūlis uz neveiklo kļūmi reaģēja ar ūjināšanu un izsvilpšanu, kuras pavadībā mūziķiem arī nācās ieņemt savas vietas uz skatuves.

Tērvetes dabas parkā atzīmēs pirmos Mežinieku svētkus(1)

VAS Latvijas valsts meži (LVM) dabas parkā Tērvetē sestdien, 18. februārī, no plkst.13 līdz 16 norisināsies pirmie Mežinieku svētki. Pasākuma laikā parka viesiem būs iespēja zāģēt un tēst, piedaloties dažādās aktivitātēs kopā ar Pasaku meža iemītniekiem. Savukārt kopā ar pieredzējušiem meža nozares ekspertiem varēs ne vien vērot darbībā meža mašīnu, tā dēvēto harvesteru, bet arī izprast meža kopšanas nepieciešamību, gaitu un atklāt vēl daudz citas meža gudrības, portāls Diena.lv uzzināja VAS Latvijas valsts meži.

Lai tā diena nekad nebeigtos © DIENA

Ar divpadsmit gadu veco Gerdu norunājam tikšanos nevis, piemēram, Ugālē vai kur citur pie dzīvniekiem, kas būtu pašsaprotami, bet Zvaigznes ABC kafejnīcā Rīgā, Valdemāra ielā. Gerdai tikko beigušās stundas pamatskolā Rīdze. Meitenei viena kāja iešinēta, tāpēc ar staigāšanu jābūt uzmanīgai, bet brūnās acis mirdz un smaids nenozūd no sejiņas. Gerda ir komunikabla, viņai ir laba valoda ar pusaudzei mazliet raksturīgu šerpumiņu, strikti spriedumi par lietu kārtību un skaidri nākotnes plāni.

Labākās kāzu svinību vietas © DIENA(2)

Jau ilgāku laiku kāzas ir kļuvušas par notikumu, kas var tikt organizēts jebkur. Šobrīd pāri ļauj vaļu savai iztēlei un gan kāzu ceremonijas, gan svinības rīko visneiedomājamākajās vietās. Tie var būt šķūņi, vecāsmammas piemājas dārzs, meža vidus vai plosts upes vidū. Vietas, tāpat kā laika, nozīme ir mainījusies, tieši tāpēc nav tādas dienas un pulksteņa laika, kas nebūtu piemērots, lai viens otram teiktu maģisko jāvārdu.

TIEŠRAIDE: Sarunas Prāta kutināšanā par tēmu Iztēles spēks

11. februārī plkst. 15.00 kinoteātra Splendid Palace lielajā zālē izskanēs četri iedvesmojoši stāsti par tēmu – Iztēles spēks. Kopā ar zinātnieku un Latvijas Universitātes vadošo pētnieku Egilu Stalidzānu, dziedātāju Eviju Zālīti, vadības konsultāciju un tehnoloģisko pakalpojumu uzņēmuma Accenture Latvia vadītāju Maksimu Jegorovu un kāzu rīkotāju Daci Miezīti tiks runāts par to, vai iztēle piemīt un ir nepieciešama katram un kur slēpjas tās potenciāls.

Rīgas Zooloģiskajā dārzā piedzimis ronēns

"Ar prieku varam ziņot, ka 28. janvārī Rīgas Zoodārza roņu mātei Kristai piedzimis pirmais mazulis – balts, apaļīgs un veselīgs bumbulis," portālu Diena.lv informēja Zoodārza pārstāvji.