Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ķīnā tapis pasaulē vērienīgākais ģimenes foto © DIENA

Vairāk nekā 500 cilvēku - visi no Renu ģimenes - ieradās uz ģimenes salidojumu ciematā Ķīnas austrumu provincē Džedzjanā, lai vienotos, iespējams, pasaulē iespaidīgākajā ģimenes kopbildē, vēsta BBC. Milzu salidojums notika, svinot jaunā gada iestāšanos, ko ķīnieši tradicionāli atzīmē lunisolārā kalendāra pirmajā ziemas jaunmēnesī.

Latvijas labākie būvobjekti 2016.gadā – no cietumiem līdz baznīcām

Konkursā Latvijas Būvniecības Gada balva 2016 saņemti 88 pieteikumi, pārstāvot visdažādāko būvju tipoloģiju un aptverot visu Latviju, kā arī Zviedriju, Igauniju un Krieviju, kur Latvijas pilsoņi piedalījušies objektu tapšanā. Ikgadējo lielāko būvniecības konkursu organizē nozares nevalstiskās organizācijas sadarbībā ar valsts institūcijām. Gala ceremonija paredzēta 6. martā.

SEB banka turpina intelektuālo sarunu ciklu Prāta kutināšana

11. februārī plkst. 15.00 kinoteātra Splendid Palace lielajā zālē izskanēs četri iedvesmojoši stāsti par tēmu – Iztēles spēks. Kopā ar zinātnieku un Latvijas Universitātes vadošo pētnieku Egilu Stalidzānu, dziedātāju Eviju Zālīti, vadības konsultāciju un tehnoloģisko pakalpojumu uzņēmuma Accenture Latvia vadītāju Maksimu Jegorovu un kāzu rīkotāju Daci Miezīti tiks runāts par to, vai iztēle piemīt un ir nepieciešama katram un kur slēpjas tās potenciāls.

Slavenais murkšķis Fils kārtējo reizi paredz ziemas turpināšanos © DIENA

Saskaņā ar Murkšķa dienas tradīciju, kas atsevišķos ASV štatos ir populārs notikums, ik gadu 2.februārī murkšķis ir sinoptiķa lomā, proti, "paredz", vai pavasaris atnāks drīz, vai arī ziema turpināsies vēl sešas nedēļas. Šogad slavenākais no ASV laika pareģotājiem - Pensilvānijas štata Panksatonijas pilsētas murkšķis Fils - paredzēja, ka ziema turpināsies, taču šoreiz zvēriņa pareģojums bija kļūdains, vēl pirms viņš tika uzmodināts no ziemas miega, jo arī ASV daudzviet janvāris aizvadīts ar vairāk pavasarim, ne ziemai raksturīgiem laika apstākļiem, vēsta The Washington Post.

Joko Ono producēs filmu par viņas un Džona Lenona mīlas stāstu(3)

Leģendārās grupas The Beatles dalībnieka Džona Lenona atraitne Joko Ono producēs filmu par viņu sarežģīto mīlas stāstu un protestiem pret Vjetnamas karu. 83 gadus vecā multimediju māksliniece, dziedātāja, dziesmu autore un miera aktīviste filmas veidošanā sadarbosies ar producentiem Džošu Bratmenu un Maiklu de Luku, kuri atklāja, ka filmas centrā būs tādas tēmas kā mīlestība, drosme un aktīvistu cīņa ASV. Filmas mērķis ir iedvesmot mūsdienu jauno paaudzi rast skaidru priekšstatu par to, kādu pasauli viņi vēlas, un iestāties par to.

Latvijā murkšķi jau mostas

Šogad ir viena no retajām reizēm, kad vairāki murkšķu pāri janvāra pēdējās dienās jau modušies no ziemas miega, negaidot pat Murkšķa dienu, stāsta murkšķu audzētavas Jaunstuči vadītāja Silvija Tetere.

FOTO: Latvijā ražo virtuves dēlīšus, kas izskatās pēc Putina, Obamas un Trampa(15)

Pašmāju uzņēmums Duck Woodworks nācis klajā ar asprātīgu un reizē praktisku produktu līniju - virtuves dēlīšiem, kuru forma atgādina pasaules lielvalstu līderus - Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ASV prezidentu Donaldu Trampu un viņa priekšteci amatā Baraku Obamu. Uzņēmuma pārstāvji portālu Diena.lv informēja, ka dēlīšu līnija radīta tiem cilvēkiem, kuriem patīk ar humoru paust savu nostāju par notikumiem, kurus pašiem ir grūti ietekmēt.