Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Visā pasaulē atzīmē Zemes stundu

Sestdien, 25. martā, visā pasaulē tika atzīmēta Zemes stunda, kuras ietvaros cilvēki tika aicināti vienu stundu nelietot elektrību, lai apliecinātu izpratni par klimata pārmaiņu nozīmību.

Grupa Astro'n'out izdod jaunu singlu un izsludina papildkoncertu Siguldā

Grupa Astro'n'out laidusi klajā jaunu singlu no albuma Urda - Gaisma. Tā ir viena no 12 jaunā albuma kompozīcijām un jau paguvusi iemantot klausītāju atzinību grupas Latvijas koncerttūres Satiksimies, tiksimies ietvaros. Dziesmai tapusi arī video versija, kas uzņemta mūsdienīgajā 360 grādu tehnoloģijā.

Uzvilkt bērīšiem zābakus kājās © DIENA(1)

Jaunmārupes plašumos zirgu staļļu ka biezs. Skopā saule nav vēl īsti nokausējusi ziemas sniegu, salti vēji svilpo pāri pļavām un ēkām, debesu jumā kā milzīgi gājputni ik pa laikam aizslīd lidmašīnas. Zemnieku saimniecībā Lielceri atbraucējiem pretī čāpo cienījama vecuma četrkājainais sargs – vācu aitu suns Huberts. Gar savu melno džipu rosās tikko piebraukušais zirgu kalējs Roberts Neretnieks. No Lielceru staļļa iznāk Ivo Miķelsons. Roberts ir viņa māceklis. Pie skolotāja viņš sāka mācīties piecpadsmit gadu vecumā un 2012. gadā Latvijas Amatniecības kamerā jau izturēja zeļļa pārbaudi. Pavasarī Roberts kārtos eksāmenus, lai iegūtu meistara kvalifikāciju. Tad Latvijā būs divi diplomēti zirgu kalēji. Ivo Miķelsons meistara grādu ieguva 1998. gadā.