Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Karostas cietumā filmēs Japānas televīzijas šova epizodes

Piektdien, 24.februārī, Liepājas Karostas cietumā viesosies populārākais Japānas televīzijas kanāls, lai filmētu epizodes televīzijas šovam ITteQ let’s Challenge the World, portālu Diena.lv informēja Karostas glābšanas biedrības valdes locekle Monta Krafte.

Trīs rudu minču saimniece: Tā vienkārši sagadījās © DIENA(1)

Viņi neslēpjas un nevairās no atnākušajiem svešiniekiem. Trīs rudi kaķi, katrs ar savu likteni un raksturu, iejutušies Ineses Stankevičas ģimenē kādā Mežaparka mājā. Pūpols ir vismīlīgākais un ziņkārīgākais. Trijotnes vidū viņš ir visjaunākais, Inese saka – mūsu bēbis. Persiks ir aktīvs peļu mednieks, bet Miķelītis – lielais bļodlaiža.

Mīļākie un mīļākās © DIENA(2)

Kad Valentīna jeb visu mīlētāju diena vēl nebija kļuvusi par stabilu latviešu tautas tradīciju, par mīlestību te mēdza runāt arī visādās citās dienās. 90. gadu pirmajā pusē Dienai bija pielikums Dienas stils, tajā bija rubrika Sleja, un 1994. gada 21. janvāra slejā Mīļākie un mīļākās tika apcerēts mīlestības fenomens šo rindu autora izpildījumā. Bet varbūt tolaik Valentīna dienai gatavojās laikus? Kas to vairs zina…

Josemitu nacionālā parka viesus sajūsmina grandiozs ugunskritums © DIENA(1)

Ik gadu dažas nedēļas februārī ASV Josemitu nacionālā parka apmeklētājiem ir iespēja būt lieciniekiem patiesi grandiozam skatam, kas nodēvēts par "ugunskritumu". Proti, šajās nedēļās saules stari saulrieta laikā krīt uz Zirga astes ūdenskritumu tādā leņķī, ka to izgaismo ugunīgi oranžos toņos, tādējādi ūdens drīzāk atgādina milzu lavas straumi, kas gāžas lejup no simtiem metru liela augstuma. Februārī skaisto dabas parādību ik vakaru ierodas vērot simtiem cilvēku, kuri, protams, redzēto iemūžina fotogrāfijās un dalās ar tām sociālajos tīklos.