Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mediju laikmeta zīmes

Līdz Dziesmu un deju svētku centrālajiem notikumiem palicis vien mirklis – tieši tāpēc laiks no skapjaugšas nocelt tautastērpu, sasiet pastalas un sagatavot pārējo svētku izbaudīšanai nepieciešamo atribūtiku – arī pieejamos digitālos rīkus. Un šie svētki nudien ir digitālajiem rīkiem bagāti – sākot ar multimediju satura ziņā bagāto svētku tīmekļa vietni dziesmusvetki.tv, kurā 80% satura ir tieši videoformātā, un beidzot ar iespēju iedziedāt katram savu Dziesmu svētku logo.

Dziesmu svētki 2013 *****

Kopš pagājušās nedēļas ikvienam XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku dalībniekam un pasākumu apmeklētājam pieejama oficiālā svētku aplikācija Dziesmu svētki 2013. Kaut ko vērtīgu aplikācijā atradīs ikviens – vieniem tie būs dziesmu vārdi, kas pieejami ērtā, pārskatāmā formā, sarindoti pēc alfabēta, citiem tas būs detalizētais svētku pasākumu kalendārs. Aplikācijas sākumekrāns piedāvā sešas pamatizvēlnes, vērtīgākā no tām – Programma, kas ļauj apskatīt pilnu notikumu kalendāru, sākot ar 29. jūnija koru kariem LU Lielajā aulā, beidzot ar 7. jūlija sadziedāšanās nakti Mežaparka Lielajā estrādē. Izvēloties kādu interesējošu pasākumu, pieejama arī karte ar norises vietas atzīmi. Diemžēl karte nav savienota ar Google Maps aplikāciju, bet izmanto šo karšu tīmekļa versiju, kas rezultējas nekorektā lietotāja atrašanās vietas noteikšanā un neļauj ātri iegūt precīzas norādes, kā nokļūt no pašreizējās atrašanās vietas līdz svētku norises vietai. Savukārt svētku dalībniekiem noteikti noderēs tiem īpaši atvēlētā sadaļa, kurā atrodami gan biežāk uzdotie jautājumi, gan informācija par svētku gājienu, mēģinājumu laikiem un vietām, kā arī karte un kontaktinformācija. Ja plānojat apmeklēt Dziesmu svētkus, šī aplikācija noteikti nepaliks neizmantota!

Uzgavilē! *****

Uzgavilē ir fantastisks, pozitīvām emocijām un domām darbināts rīks, kas ļauj ikvienam – neatkarīgi no atrašanās vietas – nodot sveicienu savam vai savas dzimtās pilsētas deju kolektīvam vai korim. Sveicējam tiek dota iespēja autorizēties ar kādu no populārākajiem sociālajiem medijiem – Draugiem.lv, Facebook.com vai Twitter.com, kā arī palikt anonīmam. Katru sveicienu un uzmundrinājumu iespējams nodot tekstuāli vai ar foto un video starpniecību, ja vēlaties, lai sveiciens ir personiskāks.

Kas tad īsti tiks darīts ar savāktajiem sveicieniem? Tos rādīs uz lielā ekrāna svētku gājienā, lai sniegtu iedvesmu un uzmundrinājumu svētku dalībniekiem. Un, protams, tie visi būs apskatāmi arī tīmekļa vietnē Uzgavile.lv, lai dejotāji un dziedātāji varētu smelties iedvesmu jau pirms gājiena. www.uzgavile.lv

Zīmes iedziedāšana ***** 

Šie Dziesmu un deju svētki izceļas vēl ar kādu jauninājumu – iespēju katram dalībniekam neatkarīgi no atrašanās vietas iedziedāt savu unikālo svētku logo jeb skaņu vainagu. Šo procesu vēl labāku padara fakts, ka iedziedāšana nebūt neaprobežojas tikai ar digitālu veikuma nosūtīšanu draugiem e-pastā vai izplatīšanu sociālajos tīklos, jo katram tiek piedāvāts saglabāt savu veikumu kā standarta attēlu (jpg), kā attēlu bez fona (png) vai kā vektorgrafiku, kas noderēs, ja logo vēlēsieties uzdrukāt uz krekla, jakas, automašīnas vai kā cita.

Lai iedziedātu logo, nepieciešams dators ar interneta savienojumu un mikrofons, kā arī vieta, kur neviens jūs netraucēs vismaz minūti. Iedziedāšanas process ir gaužām vienkāršs – izvēlieties sev tīkamāko no piedāvātajām 13 tautasdziesmām vai brīvo dziedājumu, iedziediet vismaz 20 sekundes garu audioierakstu un pievienojiet paša izvēlētu tekstu logo augšdaļā un apakšdaļā, piemēram, sava kora vai deju kolektīva nosaukumu un moto, ja dziedat kolektīvi. Zīmes iedziedāšanas pozitīvākā īpašība ir iespēja to radīt un izmantot neatkarīgi no jūsu atrašanās vietas un līdzdalības svētku pasākumos. www.dziesmusvetki.lv/logo

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja