Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Necērtiet spārnus!

Palīdzot mēs ne vien darām vieglāku dzīvi kādam, kuram klājas grūti, bet arī gūstam egoistisku sirdsmieru. Rolands Ūdris to zina un smīn

Cilvēki, izdarījuši kādam citam kaut ko labu, mēdz apmierināti teikt: "Mēs uzlabojam savu karmu", "iegūstam plusa punktiņus", "Dievs visu redz" vai tamlīdzīgu sviestu. To visu veido atbalstītā pateicības pilnās acis vai vārdi, līdzcilvēku un arī paša uzsitieni sev pa plecu un atbilstoša satura komentāri, piemēram, "Visu cieņu!" vai "Cepuri nost!".

Pagājušajā svētdienā, 11. septembrī, mākslas centrā Totaldobže Viskaļu ielas galā Rīgā notika labdarības koncerts Ūdra zaļā oāze, lai atbalstītu pirms vairākiem gadiem automašīnas notriekto mūziķi Rolandu Ūdri un viņa ģimeni. Precīzāk, lai palīdzētu atjaunot par negadījuma kompensāciju iegūtajiem līdzekļiem iegādāto lauku īpašumu Bebrenē, kur mūziķis jūtoties daudz labāk nekā Bolderājas sociālā dzīvokļa četrās sienās.

Nesen kāds noziedojis dzīvošanai pagaidām vēl nesagatavotās lauku mājas remontdarbiem nepieciešamo kokmateriālu kravu Dānijā, kas jau atgādāta uz Latviju. Mūziķa dzīvesbiedre aktrise, dziedātāja un rakstniece Ilona Balode-Ūdre nekavējas priekā vai pateicībā par to, bet jau domā uz priekšu, jo tagad vajadzēs darbaspējīgas rokas, kas to visu liek lietā. Koncertā 11. septembrī visas dienas garumā piedalījās vairākas grupas, to vidū – Amerikas latviešu muzikālā apvienība Akacis, kas koncertē ļoti reti. Par ekskluzīvu un nozīmīgu pat mūzikas vēsturē jāuzskata arī astoņdesmito un deviņdesmito gadu mijas sintveiva grupas L.L.L. koncerts. Mūziķu atgriešanās uz skatuves notika šovasar festivālā Laba daba, kurā viņu koncerts tika solīts kā vienreizējs notikums, bet šādu cēlu mērķu labā, protams, mākslinieki atsaucās, jo arī pirms dažiem gadiem reiz sanāca kopā, lai uzstātos kādā labdarības pasākumā.

Totaldobžē uz skatuves bija arī Ūdra tuvinieki – vecākā meita Madlēna, kura raksta dziesmas un pamazām sāk skatuves gaitas, un arī viņas tēva lielākais atbalsts Ilona, kura uzdziedāja kopā ar Valēriju Cīruli –, uzstājās grupas Riga Reggae un Rūsa, The Hobos un jaunais reperis Burlax. Ilona pauda aizkustinājumu par to, ka šāds atbalsta koncerts vispār notiek, jo viņai pats svarīgākais ir redzēt, ka arī ratiņkrēslā koncertu vērojošais dzīvesbiedrs pauž prieka pazīmes, cik nu to spēj.

Ilonai Balodei-Ūdrei nudien pienākas ordenis, ko viņa nopelnījusi, tiekot galā gan ar kopjamo vīru, gan abu augošo dēlu Bārtu un vēl nesen turpat Bebrenē paņemto kucēnu Reksi, kurš viņai ar savu mežonīgo aktivitāti krītot uz nerviem, bet arī tas uzlādē. Vienīgi rodas jautājums – kāpēc koncertā Totaldobžē bija tik maz cilvēku? Vai patiešām visi jau noguruši no daudzajiem labdarības koncertiem, kas šogad notikuši, lai atbalstītu kara plosīto Ukrainu, un baidās, ka vēl lielākas labdarības rezultātā izaugs eņģeļa spārni, kas, laužoties uz āru, saplēsīs viņu smalkos mēteļus, un drīzā ziema liks iegādāties atkal jaunus? Nu tak štrunts par tiem mēteļiem – necērtiet paši savus spārnus, lai tos pasargātu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja