Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Tiesiskuma blefs

Kāda jēga šajā valstī izstrādāt likumus, būvēt nozares darbības sistēmu, izstrādāt kritērijus valsts budžeta naudas (! – nevis deputātu privāto līdzekļu) sadalei un murkšķēt par tiesiskumu, ja pēc tam tik un tā – kurš pirmais aizskrien pie pareizajiem deputātiem pasūdzēties, tas saņem naudu savai filmai?!

Turklāt pēdējo dienu notikumi liecina, ka tā jau ir sistēma – paniskajā budžeta pieņemšanas laikā, kad katrs cenšas izplēst sev vēl kādu krikumiņu, apzināti tiek ignorēts filmu nozares kopējais katastrofālais finansiālais stāvoklis (piemēram, noraidīts Ministru kabineta noteikumos paredzētais līdzfinansējums ārvalstu projektu piesaistīšanai), toties zeļ un plaukst atsevišķu projektu lobisms šā vārda vissliktākajā nozīmē – nu jau diviem konkrētiem filmu projektiem ieplānoti attiecīgi Ls 12 000 budžeta grozījumos un Ls 25 000 nākamā gada budžetā. Kādi kritēriji, vai bija kāds konkurss, kāpēc tieši šīm filmām?

Simptomātiski, ka šī situācija nemulsina pat Kultūras ministriju un tās juristus – kad Nacionālais Kino centrs protestē pret šādu ārpuskārtas naudas piešķiršanu, kas ir pretrunā ar Filmu likumu un visiem filmu nozares normatīvajiem aktiem par valsts budžeta naudas sadali, kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes padomniece Ieva Līne, kā tas rakstīts 10. oktobra Dienā, nevis nokaunas un atzīst, ka likumus nedrīkst pārkāpt, bet gan sola, ka "ministrijas juristi palīdzēs NKC". Palīdzēs pārkāpt vai apiet likumu?

Nožēlojami, ka tiesiskums un laba pārvaldības prakse šai valdībai un Saeimai ir tikai patriotisku mežģīņu plīvurītis, ar ko piesegt visprastākās draugu būšanas un sarunāšanu pa kluso...



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja