Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Turaidas muzejrezervāta ceļvedis lasāms arī virtuāli

No marta sākuma saturiski un ilustratīvi bagātā grāmata Turaidas vēsturiskais centrs. Ceļvedis. Turaidas muzejrezervāts lasītājiem pieejams arī virtuālā formātā, informē muzejrezervāta pārstāve Anda Skuja.

Virtuālā grāmata atrodama muzejrezervāta mājas lapā www.turaida-muzejs.lv sadaļā - Plāno apmeklējumu, izvēlnē Ceļvedis, kā arī to var lasīt, apskatot sadaļu Publikācijas. Turaidas muzejrezervāts ir pirmais muzejs Latvijā, kurš šobrīd piedāvā savu sagatavoto un publicēto grāmatu pilnā formātā lasīt arī interneta vidē.

Virtuālā grāmata par Turaidas vēsturisko centru un muzejrezervāta piedāvājumu vizuāli veidota, to pielīdzinot reālajam iespieddarbam, kas pagājušajā gadā izdots latviešu, krievu un angļu valodā un ir iegādājams Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centrā. Izmantojot piedāvātās iespējas, virtuālo grāmatu var pārlapot izšķirstot katru lapu, gluži kā reālu grāmatu, pie tam, ieslēdzot skaņu, dzirdams arī patīkamais lapaspušu pāršķiršanas troksnis. Grāmatas lietotāji ērtākai lasīšanai var izmantot papildus rīkus - blakus informācijai atvērt satura rādītāju, ieslēgt pilnekrāna režīmu, kā arī palielināt tekstu katrai lapai atsevišķi.

Virtuālais Turaidas muzejrezervāta ceļvedis ievietots arī muzejrezervāta mājas lapas angļu un krievu valodas informācijas blokos, tādējādi sniedzot iespēju to lasīt interesentiem no visas pasaules, piesaistot uzmanību Turaidas vēsturiskajam centram un vairojot potenicālo tūristu vidū vēlēšanos apskatīt muzeja ekspozīcijas klātienē un baudīt īpašo kultūrtelpas valdzinājumu Turaidā.

Grāmata Turaidas vēsturiskais centrs. Ceļvedis. Turaidas muzejrezervāts sniedz priekšstatu par Turaidas vēsturisko centru un tajā esošajām ēkām - pieminekļiem. Grāmatā apkopota izsmeļoša informācija par Turaidas muzejrezervāta 38 ekspozīcijām, kas šobrīd izvietotas gan telpās, gan brīvdabā. Grāmata papildināta ar krāšņu fotoattēlu materiālu un ir veiksmīgi izmantojama gan kā ceļvedis, iepazīstot Turaidas muzejrezervāta piedāvājumu, gan arī kā informatīvs materiāls par Turaidas vēsturiskā centra veidošanos un attīstību Latvijas un Eiropas vēstures kontekstā. Ceļvedis secīgi iepazīstina ar Turaidas vēsturiskā centra notikumiem tūkstoš gadu garumā un sniedz priekšstatu par vienīgo muzejrezervātu Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja