Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi lasi: Man patīk spēlēt sarežģītas lomas

Kaut kur dziļumā manī mīt kultūras dvēsele, kas nāk no Latvijas. Saruna Ņujorkā ar latviešu izcelsmes amerikāņu aktrisi Lailu Robiņu, pirms viņa dodas uz Dienvidāfriku filmēties seriālā Homeland

Laila Robiņa atbruņo ar savu vienkāršību, atsaucīgu pretimnākšanu un vēlmi rūpīgi klausīties, lai nesteidzīgi atbildētu uz jautājumiem. Trausla, smalka un gracioza kā kalnu gazele, aktrise atver sava nelielā, elegantā dzīvokļa durvis ekskluzīvā rajonā Manhetenā blakus Centrālparkam. Viņa mitinās senas mājas piektajā stāvā, kur līdz viņas durvīm mūs pavada uzvalkā ģērbies nopietns kungs – liftnieks, bez kura mēs nudien nesaprastu, kura svira uz kuru pusi jāgriež, lai vertikāles mašīna iekustētos. Mums paveicās, ka Laila Robiņa piekrita tikties un veltīt mums vienu stundu, jo jau nākamajā dienā aktrise dodas uz sešus mēnešus garu filmēšanos Dienvidāfrikā – viņa apstiprināta lomai amerikāņu grāvējseriāla Homeland/Svešais starp savējiem ceturtajā sezonā. Šobrīd nevaru iedomāties nevienu latviešu izcelsmes aktieri, kurš sasniedzis tik augstu starptautisku atzinību Amerikā.

Kāds ir jūsu stāsts, kā pievērsāties teātrim?

Mani vecāki emigrēja uz Vāciju 1945. gadā. Tur nodzīvoja piecus gadus, tad devās uz Sietlu ASV, Vašingtonas štatā. Strādāja laukos, vāca brokoļus. Saņēma kādus piecus dolārus dienā. Tad mans tēvs devās studēt uz universitāti, kur dabūja doktora grādu ķīmijā. Tur piedzima manas māsas Baiba un Daina. Tēvs dabūja darbu, un mēs pārcēlāmies uz Mineapolisu, kur piedzima mans brālis, es un Zaiga. Kad dzīvojām Mineapolisā, mammai ļoti patika iet uz teātri – The Guthrie Theater –, un mēs kā bērni gājām līdzi. Sākumā studēju mūziku un spēlēju teātri mājas pagrabstāvā. Pamazām pārorientējos no mūzikas uz aktierspēli. Mūsu mājās bija daudz kultūras. Vecāki mīlēja teātri, baletu, mūziku un tā mūs audzināja. Toreiz spēlēju klavieres, un arī šeit mājās man ir flīģelis Estonia. Mans noslēguma darbs koledžā bija klavierspēlē, taču es vienmēr domāju, kā iekārtoties, lai spēlētu arī lugās, līdz visbeidzot mans klavierskolotājs teica: "Varbūt tomēr nopietni pievērsīsies teātrim klavierspēles vietā?"

Ievas Rozentāles sarunu ar latviešu izcelsmes amerikāņu aktrisi Lailu Robiņu lasi 26.jūnija KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja