Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ausma pirms goda seansa Splendid palace saņēmusi vēl trīs apbalvojumus

Lailas Pakalniņas spēlfilmas Ausma balvu kolekciju papildinājušas trīs balvas no festivāla _Kinošok - _balvu par labāko režiju, Krievijas kinopreses balvu un alternatīvās žūrijas balvu, kas tiek pasniegta pirms festivāla, infomēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Kinošok dibināts 1992. gadā kā avangarda filmu festivāls un notiek Anapē pie Melnās jūras.

Jau pirms oficiālo balvu paziņošanas festivālā Kinošok parasti tiek piešķirta alternatīvās žūrijas balva labākajai filmai – par to režisore Laila Pakalniņa esot jau gadiem dzirdējusi, bet nekad neesot pat sapņojusi tādu saņemt. Šo mākslinieka Aleksandra Ševčenko veidoto figūriņu Laila Pakalniņa saņēma klātienē, bet pēc tam devās uz Baltijas jūras dokumentālo filmu forumu Rīgā, kur pičingam bija izvēlēts arī viņas dokumentālās filmas projekts Karote.

Atzīmējot Lailas Pakalniņas spēlfilmas Ausma nonākšanu Eiropas Kino akadēmijas (EFA) šāgada 50 labāko pilnmetrāžas filmu sarakstā, 12. septembrī plkst. 19 kinoteātrī Splendid Palace filma Ausma tiks izrādīta īpašā goda seansā. 

Kinoteātra Splendid Palace goda seansā filma tiks demonstrēta ar angļu subtitriem, tāpēc režisore aicina ņemt līdzi arī latviski nerunājošus draugus un radus. Filma ir Latvijas, Polijas un Igaunijas kopražojums, kas tapis ar Nacionālā Kino centra finansiālo atbalstu.

Seansa ievadā – tikšanās ar režisori Lailu Pakalniņu, aktieri Vili Daudziņu, skaņu režisoru Anriju Krenbergu un citiem filmas radošās komandas pārstāvjiem.  

Eiropas Kino akadēmijas (EFA) šāgada 50 labāko pilnmetrāžas filmu saraksta publiskošana nāca ar patīkamu vēsti Latvijas kinoindustrijai – Lailas Pakalniņas spēlfilma Ausma iekļauta filmu izlasē, no kuras tiks izvēlētas nominētās filmas Eiropas Kino akadēmijas balvām par gada labākajiem sasniegumiem kinomākslā. Nomināciju saraksts tiks izsludināts novembra sākumā Spānijā, Seviļas kinofestivālā, bet 29. EFA balvu pasniegšana notiks 10. decembrī – Polijā, Vroclavā, šā gada Eiropas kultūras galvaspilsētā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja