Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Riga IFF ietvaros Baltijas pirmizrādi piedzīvos Lozņicas filma Lēnprātīgā

Rīgas Starptautiskajā kino festivālā (Riga IFF) programmas Home Made ietvaros savu Baltijas pirmizrādi 15. septembrī, plkst. 19 piedzīvos Latvijā uzņemtā Sergeja Lozņicas filma Lēnprātīgā, kas šogad tika nominēta Zelta palmas zars balvai Kannu kinofestivālā, informēja festivāla pārstāve Anna Macko.

Pirms filmas gaidāma tikšanās ar filmas režisoru Sergeju Lozņicu un tās producenti Uljanu Kimu.

Filmas Lēnprātīgā scenārijs ir paša režisora izlolots, kaut viņu tam iedvesmojis gan krievu rakstnieka Fjodora Dostojevska stāsts, gan Gogoļa un Saltikova-Ščedrina darbi. Tā stāsta par sievieti, kura dodas tālā ceļā uz cietumu, kur ieslodzīts viņas vīrs, lai noskaidrotu, kāpēc atsūtīts atpakaļ viņam nosūtītais sainītis… Tā sākas stāsts par cīņu ar neieņemamu cietoksni. Stoiskā varone, kuras sejā nekad neparādās smaids, neizkļūst no savas upura lomas, kaut visiem spēkiem cenšas panākt taisnīgumu. Režisora skatījumā šī ir metafora videi, kurā cilvēki paraduši būt cits pret citu cietsirdīgi. Varmācīgi visdažādākajos veidos. Liekulība, meli, dubultstandarti un noklusēšana kā ikdienišķie neliešu pavadoņi…

Filma ir Francijas, Vācijas, Lietuvas un Nīderlandes kopprodukcija. Latvijā tās uzņemšana notikusi Daugavpilī, Film Angels Studio paspārnē. Lēnprātīgā  tapusi ar Nacionālā kino centra un Rīgas filmu fonda atbalstu. 

2015. gadā Sergeja Lozņicas filma Notikums saņēma vēsturē pirmo Rīgas Starptautiskā kino festivāla starptautiskā konkursa balvu par “izcilību pieejā vēsturiskam notikumam un mākslinieciski meistarīgi notvertu esības garu”.

Savukārt Lozņicas filma Miglā, kas arī tika uzņemta Latvijā, Kannu kinofestivālā 2012. gadā pieredzēja gan pirmizrādi, gan saņēma prestižo Starptautiskās kinokritiķu federācijas FIPRESCI balvu.

Biļetes uz šo seansu, kā arī vairāk informācijas pieejama festivāla mājslapā: http://www.rigaiff.lv/2017/lv/lenpratiga/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja