Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Kas, ellē, tas? Tā ir Amaneta

Pēc diviem tūkstošiem gadu mūmija ir gatava paņemt to, kas viņai ir bijis atņemts.

"Esiet sveicināti jaunajā dievību un briesmoņu pasaulē!" tiek pieteikta amerikāņu kinostudijas Universal Pictures piedzīvojumu filma Mūmija (The Mummy), atdzīvinot uz lielajiem ekrāniem vienu no ikoniskākajiem briesmoņiem, kas Latvijas kinoteātros ieradīsies 8. jūnijā.

"Jūsu rīcības dēļ senais spēks ir atgriezies!" paziņo aizkadra balss, kad kādas slepenas operācijas laikā tiek uzietas Ēģiptes faraona meitas kapenes, atbrīvojot vēl nepieredzētu ļaunumu. "Kas, ellē, tas?" jautā filmas galvenais varonis Niks Mortons, satiekot savā ceļā šo pievilcīgo un bīstamo femme fatale.

 

Gaidot Tomu

Galveno varoni šajā kinodarbā atveido Holivudas spīdeklis Toms Krūzs, kurš zina, kā izklaidēt skatītājus un pelnīt naudu. Filmas ar viņa piedalīšanos ienesušas astoņus miljardus dolāru – tas ir gandrīz tikpat daudz, cik plānots iekasēt šī gada Latvijas valsts budžetā. Par Toma Krūza lielāko veiksmes stāstu kļuvusi Neiespējamās misijas franšīze, kuras pēdējās divas daļas ienesušas gandrīz 700 miljonus dolāru (katra), un nākamā gada jūlijā uz ekrāniem nonāks jau sestā filma par īpašā uzdevumu aģenta Ītana Hanta neticamajiem piedzīvojumiem.

Toma Krūza kontā ir arī trīs nominācijas uz Amerikas Kinoakadēmijas balvu Oskars par lomām Olivera Stouna kinodarbā Dzimis ceturtajā jūlijā (Born on the Fourth of July, 1989), Kamerona Krova traģikomēdijā Džerijs Makgvairs (Jerry Maguire, 1996) un Pola Tomasa Andersona filmā Magnolija (Magnolia, 1999).

 

Paņemt nolemto

"Show me the Mummy!/ Parādi man mūmiju!" atjautīgākie Toma Krūza fani ir pārfrāzējuši viņa spēlētā sporta aģenta Džerija Makgvaira telefona sarunu ar savu klientu, aktiera Kubas Gudinga juniora atveidoto amerikāņu futbola kluba Cardinals malējo uzbrucēju Rodu Taidvelu. Un – lūk, viņa ir! – bezbailīgā karotāja, senās civilizācijas "princese" Amaneta, kurai bija jākļūst par Ēģiptes valdnieci, bet nekļuva. Pēc diviem tūkstošiem gadu viņa ir gatava paņemt to, kas viņai ir bijis atņemts. "Viņa nerimsies!" brīdina Mūmijas reklāmas rullītis.

Titulvaroni šajā filmā atveido harismātiskā alžīriešu dejotāja un aktrise Sofija Butella, kura savus pirmos soļus pretim panākumiem ir spērusi dažādu popmūzikas zvaigžņu dziesmu videoklipos, tajā skaitā veselām trim Madonnas kompozīcijām – Hung Up, Sorry un Celebration.

 

Dzenoties pakaļ

Sofijas Butellas lielākie panākumi līdz šim kino jomā ir saistīti ar režisora Metjū Vona spiegu komēdiju Kingsman. Slepenais dienests (Kingsman: The Secret Service, 2014) ar izcilu aktieru blici – Kolinu Fērtu, Semjuelu Lī Džeksonu, Maiklu Keinu un citiem.

"Savu varoni viņa ir padarījusi ļoti cilvēcīgu, kurai skatītāji jūt līdzi," Sofijas Butellas veikumu raksturo filmas Mūmija režisors Alekss Kurcmans, kurš viņu nolūkojis tieši iepriekš pieminētajā spiegu komēdijā un "vajājis" aktrisi, līdz viņa pateikusi "jā". "Pat ja viņas varone dara šausminošas lietas, jums vienmēr ir sajūta, ka to dara cilvēks, kurš ir līdzīgs katram no mums... viņš vienkārši ir šķērsojis līniju, kuru mēs varbūt nešķērsotu," uzskata režisors, kurš kopā ar grima māksliniekiem radījis pārliecinošu un mūsdienīgu mūmijas tēlu.

 

Dot priekšroku

Savukārt otru sieviešu lomu, eģiptoloģi Dženiju atveido angļu aktrise Anabella Valisa, kura savulaik spēlējusi galveno lomu Džona R. Leoneti šausmu filmā Anabella (Annabelle, 2014). Savā jaunākajā kinodarbā viņas varone tiek ierauta dīvainā attiecību trijstūrī ar mūmiju un viņas mednieku.

Runājot par šo kinodarbu, Toms Krūzs kā īstens džentlmenis palaiž dāmas pa priekšu un akcentē, ka filma Mūmija nav tik daudz par viņa atveidoto varoni Niku Mortonu, cik stāsts par abām šīm varonēm – Amanetu un Dženiju. "Viņas ir stipras, gudras un aizrautīgas," teic aktieris.

*raksta tapšanā izmantoti Universal Pictures publicitātes materiāli

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja