Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Publicēts simtgades filmas Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi treileris

Režisora Edmunda Jansona un studijas Atom Art animācijas filma Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi, kas top Nacionālā Kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei, pirmizrādi piedzīvos šā gada oktobrī, taču jau tagad filmas veidotāji publicējuši jaunāko filmas treileri, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Filmas treileris:

Edmunda Jansona režisētā pilnmetrāžas animācijas filma Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi vēl top, taču filmas projekts jau ir guvis ievērību starptautiskajā animācijas filmu tirgū. Marta sākumā vairāk kā 800 animācijas producentu, režisoru un izplatītāju no visas pasaules satikās ikgadējā animācijas filmu tirgū Cartoon Movie Francijas pilsētā Bordo. Tajā tika izrādīti 60 topošo animācijas filmu projekti.  Par filmu Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi interesi izrādīja pārstāvji no Beļģijas, Francijas, Nīderlandes, Spānijas, Somijas un Zviedrijas. Savukārt amerikāņu žurnāls Animation Magazine filmu ierindojis starp 20 interesantākajiem projektiem, kuru tapšanai noteikti vērts sekot līdzi.

Simtgades filma Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi ir vasaras piedzīvojumu stāsts par diviem bērniem un runājošu suņu baru, filmas scenārijs veidots pēc Luīzes Pastores grāmatas Maskačkas stāsts motīviem. Jēkabam, zēnam no Rīgas centra, vasara būs jāpavada pie radiem pilsētas nomalē, Maskačkā. Māsīca Mimmi ir diezgan neciešama, un onkulim, bijušajam jūrniekam Ērglim, vienkārši nav laika. Tomēr izrādās, ka Maskačka ir pavisam neparasta vieta - te dzīvo runājoši suņi! Un Mimmi atklāj, ka negantais uzņēmējs Imants Rausis plāno pārvērst romantisko priekšpilsētu bezpersoniskās augstceltnēs. Tas nedrīkst notikt! Vai bērniem izdosies sadraudzēties un kopā ar runājošajiem suņiem izglābt Maskačku?

Filmas veidotāji ir režisors Edmunds Jansons, māksliniece Elīna Brasliņa, scenārija autore Līga Gaisa, animators Mārtiņš Dūmiņš, producente Sabīne Andersone. Filma ir Latvijas un Polijas kopražojums un top sadarbībā ar Polijas studiju Letko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja