Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Šodien Rīgas Stradiņa universitātes aulā sākas filmu lekciju cikls Kino laboratorija

Labs kino, turklāt bagātināts ar jomas profesionāļu ekspreslekciju, kalpo kā izcils izglītojošs instruments – ar šādu pārliecību Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) aulā pirmdien, 14. oktobrī, plkst. 17 sāksies tematiski veidots filmu lekciju cikls Kino laboratorija. RSU docētājas, kinokritiķes un Nacionālā kino centra direktores Ditas Rietumas izlolotais projekts tapis ar ASV vēstniecības Latvijā atbalstu. Lekciju ciklu atklās ASV neatkarīgā kino klasiķa Gasa van Santa 1995. gada filma To Die For (Par katru cenu) ar Nikolu Kidmenu galvenajā lomā.

Ikvienu lekciju ciklā Kino laboratorija ievadīs jomas ekspertu lekcija par filmā skarto problemātiku, un šoreiz kriminālkomēdiju par naivo, slavaskāres mākto žurnālisti Sjūzenu Stounu komentēs RSU Komunikācijas fakultātes dekāne profesore Anda Rožukalne un docētāja Dita Rietuma.

“Filma runā par fenomenu, kas mūsdienās rada tīmekļa influenceru un balsta klikšķu biznesa domāšanu. No ikdienišķu, sīku notikumu atspoguļojuma filma pārvēršas drāmā, kuras dalībnieki nemana, kā skrējienā pēc ietekmes un slavas salūzt viņu likteņi,” stāsta Dita Rietuma.

Šogad kopumā Kino laboratorijā paredzēts izrādīt astoņas filmas, kuru uzmanības centrā ir mediji. Kino ir viens no visjaudīgākajiem masu komunikācijas līdzekļiem, taču tā attīstības gaitā kino veidotāji lielu uzmanību ir pievērsuši arī citiem medijiem – presei, TV, sociālajiem tīkliem, to attīstības dinamikai, tam kā mediji ietekmē sabiedrību un arī vēstures gaitu.

Kino laboratorijas norise RSU aulā Dzirciema ielā 16 paredzēta no plkst. 17 līdz 20. Iepriekšēja reģistrācija nav nepieciešama. Filma tiks izrādīta oriģinālvalodā.

Nākamā cikla nodarbība – notiks 28. oktobrī plkst. 17.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja