Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kinokoncertos mūzikas pavadījumā demonstrēs mēmās īsfilmas

26. un 27. aprīlī Kongresu nama mazajā zālē tiks izrādītas laikmetīgās Latvijas un pasaules mēmās īsfilmas, ko muzikāli ar oriģinālām improvizācijām pavadīs latviešu mūziķi. Kinokoncerti tapuši mūzikas festivāla Rīgas Ritmi un producentu grupas 2Annas sadarbības rezultātā.26. aprīlī kinokoncerts tiks veltīts Latvijas īsfilmu programmai, izrādot piecas bezdialoga īsfilmas.

Šo īsfilmu autori ir poētiskā dokumentālā kino pamatlicēji Hercs Franks, Uldis Brauns, kā arī Ivars Kraulītis ar savu leģendāro spēles īsfilmu Baltie zvani, kas iekļauta pasaules simts labāko īsfilmu topā. Tverot uz ekrāna redzamās noskaņas, oriģinālu pavadījumu klātienē improvizēs Štrausa stīgu kvartets, kura repertuārā ir gan klasisku, gan populāru skaņdarbu aranžējumi. Kvartets piedalījies starptautiskajā konkursā Prāgas pavasaris, sadarbojies ar Čehijas, Lielbritānijas, Baltkrievijas un Itālijas vēstniecībām, uzstājies kopā ar dziedātājām Lindu Leen, Amber un citiem Latvijā populāriem mūziķiem.27. aprīlī tiks rādītas dejas īsfilmu programmā iekļautās sešas ārzemju īsfilmas, kurās cilvēciskās emocijas un attiecības tiek izdejotas mūsdienu modernās horeogrāfijas priekšnesumos. Iespaidojoties no īsfilmās redzamās informācijas, latviešu džeza mūziķi Intars Busulis, Viktors Ritovs, Gints Pabērzs un Andris Grunte klātienē radīs unikālu muzikālo improvizāciju.Kinokoncertu laikā izspēlētās oriģinālās kompozīcijas tiks ierakstītas un piedāvātas filmu autoriem kā alternatīva jau esošajiem filmu skaņu celiņiem. Šis Latvijā ir vēl nebijis projekts, kura laikā mūziķiem ir iespēja radīt pilnīgi jaunu mākslas darbu un skatītājiem ir iespēja piedalīties šajā jaunradē. Mūsdienu mēmais un bezdialoga kino ir ne tikai atsauce uz pagājušā gadsimta sākuma kino attīstību, mainījusies arī sabiedrības uztvere, temps, prasības, kas agrāk tika atklāts, šodien tiek slēpts mākslas simbolos un atsaucēs – šī ir mūsdienu mēmā un bezdialoga kino iezīme un labākā īpašība. Tas ir ne vien izklaidējošs, bet arī atbilstošs sabiedrības uztverei, uzrunājot auditoriju dažādos veidos un uztveres līmeņos.

Biļetes uz kinokoncertiem 26. un 27. aprīlī plkst. 21 Kongresu nama mazajā zālē var iegādāties Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja