Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas dzejnieki piedalās Tallinas HeadRead festivālā

Dzejnieks Kārlis Vērdiņš, tekstu grupa Orbīta un tulkotāja Maima Grīnberga 26. maijā uzstāsies prestižajā Tallinas literatūras festivālā HeadRead, kurā viesojušies tādi pasaulslaveni rakstnieki kā Boriss Akuņins, Toms Stopards un Mārgreta Atvuda.

Dzejnieks Kārlis Vērdiņš, kurš šogad par dzejas krājumu Pieaugušie saņēma Latvijas Literatūras gada balvu 26. maijā sniegs literāru lasījumu Igaunijas Rakstnieku savienībā. Kopā ar viņu lasījumos piedalīsies arī Botsvānas dzejniece TJ Dema, šveiciešu rakstnieks Žaks Tornejs un somu dzejniece Heli Lāksonena, kuras krājums Kad gos smej (apgāds Mansards, 2012) Guntara Godiņa atdzejojumā izdots arī latviešu valodā.

Savukārt tekstu grupa Orbīta, ko festivālā pārstāvēs Semjons Haņins, Sergejs Timofejevs, Artūrs Punte un Vladimirs Svetlovs, ar multimediālu dzejas performanci šodien uzstāsies Igaunijas Krievu teātrī, kā arī ar īpašu dzejas diskotēku Tallinas krogā Must puudel. Pasākumu ietvaros tiks prezentēts arī pavasarī Igaunijā iznākušais Orbītas dzejas krājums.

Savukārt tulkotāja Maima Grīnberga festivālā piedalās drāmas tulkošanas darbnīcā un diskusijā par igauņu mūsdienu rakstnieku vietu pasaules literatūras kontekstā. 

Festivāls HeadRead norisinās dažādās vietās Tallinā no 24. līdz 29. maijam. Tajā šogad piedalās arī viens no pazīstamākajiem igauņu rakstniekiem Andruss Kivirehs, somu rakstniece Sofija Oksanena un pat Igaunijas prezidents Tomass Henriks Ilvess.

Festivālu 2009. gadā radīja divi entuziastiski noskaņoti igauņi Krista Kaera un Jans Kauss, kuri ticēja, ka arī literatūrai ir vieta uz skatuves, turklāt visdažādākajās izpausmes formās. Pa šiem gadiem festivālu, kas norisinās dažādās vietās Tallinā, jau apmeklējušas tādas pasaules literatūras zvaigznes kā čehu izcelsmes britu dramaturgs Toms Stopards, krievu vēsturisko detektīvromānu autors Boriss Akuņins un kanādiešu rakstniece Mārgreta Atvuda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja