Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Liānas Langas un Milēnas Makarovas uzstāšanās Maskavā

Dzejniece Liāna Langa un viņas atdzejotāja krievu valodā Milēna Makarova viesojās Maskavā, lai piedalītos Liānas Langas dzejas izlases Veščestvo vzgļada (Skatiena viela) prezentācijas pasākumā, kas 14. martā notika Čehova bibliotēkā, literārajā klubā XXI gadsimta klasiķi, informēja Latvijas Literatūras centra pāsrtāve Arita Gutāne.

Pasākuma norise plaši atspoguļota krievu laikrakstā Ņezavisimaja gazeta Jevgēnija Tarana rakstā Runājot kosmiskā esperanto. Tajā teikts, ka "literāru kontaktu dibināšana postpadomju telpā ir joprojām aktuāla. Informācijas trūkums par kaimiņvalstu kultūras dzīvi rada vakuuma sajūtu. Tādēļ katrs tuvināšanās solis pelna rūpīgu uzmanību. It īpaši, ja atbrauc viena no ievērojamākajām laikmetīgās latviešu dzejas pārstāvēm".

Jevgēnijs Tarans raksta, ka "Liānas Langas dzejas valoda ir mainīga. Lietas un vielas pāriet no viena stāvokļa citā. Cilvēks kļūst par ainavas daļu, savukārt smiltis un akmeņi kļūst dzīvi. Robeža starp esību un neesamību ir ļoti trausla. Tādēļ viens no galvenajiem poētiskajiem tēliem grāmatā ir pelni. Dzejnieces skatījums ir ontoloģisks, bet neparastā, metaforām piesātinātā valoda ļauj ieraudzīt neredzamo un sajust nesajūtamo".

Krievijas izdevniecībā Art Haus media iznākušās grāmatas Skatiena viela atvēršanas svētki norisinājās pagājušā gada novembra vidū Maskavā pasākumu programmas Rīgas dienas ietvaros.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja