Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pasniegs Aleksandra Čaka balvas

Sesto reizi tiks pasniegta dzejnieka Aleksandra Čaka balva. Atzīmējot dzejnieka 110. dzimšanas dienu, A. Čaka balvas tiks pasniegtas dienu pirms dzejnieka dzimšanas dienas – trešdien, 26. oktobrī plkst. 19 Latviešu Biedrības nama Lielajā zālē.

A. Čaka balvas tiks pasniegtas Mārai Izvestnijai par bibliogrāfiju Aleksandrs Čaks, Valdim Rūmniekam un Andrejam Miglam par biogrāfisko romānu Čaks, Ivetai Mielavai un Antrai Mednei par dzejas un dziesmu izdevumu Aleksandrs Čaks. Domās par Tevi.

Rīgas domes atzinības raksti un piemiņas monētas tiks pasniegtas Ērikam Grigolijam par A. Čaka poēmas Mūžības skartie tulkojumu gruzīnu valodā un Pēram Nīlsenam par A. Čaka dzejas izlases tulkojumu dāņu valodā.

Ar īpašu Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta balvu tiks sveikts Sergejs Moreino par A. Čaka dzejas izlases tulkojumu Spoguļi krievu valodā.

Kopumā šogad A. Čakam un Rīgai veltītos darbus žūrijas vērtējumam bija iesnieguši 14 autori un kolektīvi. Uz A. Čaka balvu pretendēja Valda Rūmnieka un Andreja Miglas biogrāfiskais romāns Čaks, Aivara Vilipsona Sumpurņa suneti, Vinetas un Daces Leimaņu mācību filmas Aleksandra Čaka muzejs un Bohēma, Liepājas teātra izrāde Spēlē, Spēlmani!, Uģa Brikmaņa režijas darbs lielkoncerta Meistars. Dziesma. Leģenda rīkošanā, A. Čaka dzejas izlase Spoguļi krievu valodā, Sergeja Moreino tulkojumā, Pēra Nīlsena Čaka dzejas izlase dāņu valodā, Ērika Grigolijas A. Čaka poēmas Mūžības skartie tulkojums gruzīnu valodā, Valda Lūriņa un Andreja Miglas dzejas un tēlojumu iestudējums Rīga, mana Rīga Radioteātrī, Māra Bērziņa romāns Titāna skrūves, Māras Izvestnijas veidotā bibliogrāfija Aleksandrs Čaks, Līgas Knēziņas grāmata Sms, mākslinieces Vinetas Kaulačas urbāno darbu sērija un A. Čaka dzejas, dziesmu diska un dzejoļu grāmata Domās par tevi (izdevējs - Aleksandra Čaka memoriālais dzīvoklis - muzejs un Iveta Mielava, Upe tuviem un tāliem).

Žūrijas komisijas darbā šogad piedalījās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Kultūras pārvaldes priekšniece Dzidra Šmita, literatūras zinātniece Andra Konste, dzejnieks Edvīns Raups, dzejnieks un publicists Viktors Avotiņš, arhitekts Gundars Vērpe, Memoriālo muzeju apvienības direktore Rita Meinerte, Aleksandra Čaka memoriālā dzīvokļa - muzeja direktora vietniece Solvita Lapiņa, Kultūras iestāžu un amatierkolektīvu nodaļas vadītāja Ilona Vanadziņa.

Par balvas laureātiem iepriekšējo gadu laikā kļuvuši dzejnieks Jānis Rokpelnis, aktieris Imants Skrastiņš, fotogrāfe Māra Brašmane, komponists Uldis Stabulnieks, mākslinieks un dzejnieks Andris Breže, rakstnieks Zigmunds Skujiņš, dzejnieks Uldis Bērziņš, literatūras zinātniece Andra Konste un citi.

A. Čaka balvu 2001. gadā dibināja Aleksandra Čaka biedrība sadarbībā ar Rīgas domi, lai rosinātu inovatīvu un mākslinieciski augstvērtīgu radošu darbu rašanos par pilsētas tēmu un popularizētu izcilā latviešu dzejnieka daiļradi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja