Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šodien notiks starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas pasniegšana

Šodien plkst. 11 Jaunā Rīgas teātra (JRT) Mazajā zālē notiks starptautiskie bērnu literatūras lasījumi, kā arī notiks Starptautiskās Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pasniegšana.

Ikgadējā bērnu literatūras lasījumā skanēs grāmatās vēl nepublicēti darbi bērniem, aģentūru LETA informēja starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā koordinatore Alīse Nīgale.

Šajā bezmaksas pasākumā, kas adresēts bērniem, vecākiem un visiem bērnu grāmatu draugiem, tiks lasīti jauni stāsti, dzejoļi un tulkojumi. Guntara Godiņa tulkojumā būs pārstāvēts Baltvilka balvas laureāts Andruss Kivirehks, piedalīsies latviešu rakstnieki Laima Kota, Inese Paklone, Māris Rungulis, Inese Zandere, Kārlis Vērdiņš, tulkotājas Maima Grīnberga un Ingmāra Balode, skanēs vēl neizdoti Pētera Brūvera un Gunara Saliņa darbi.

Lasījumus ilustrēs mākslinieks Reinis Pētersons, būs aplūkojama Gundegas Muzikantes zīmējumu izstāde.

Jāņa Baltvilka balvai bērnu literatūrā izvirzīti četri autori - Juris Zvirgzdiņš par grāmatu Rīgas runča Maurīcija piedzīvojumi, Kad muzejā iespīd mēness jeb Tobiass un draugi sargā Rīgas vēsturi un Seši stāsti par ASV vēsturi, balvai izvirzīts arī Valdis Rūmnieks par grāmatu pusaudžiem Atnācēju noslēpums.

Jāņa Baltvilka balvas pretendente ir arī Inese Zandere par dzejoļu krājumu Līze Analīze un citi slimnīcas skaitāmpanti un bilžu pasaku Pūces svinības, kā arī Lilija Berzinska par grāmatu Ziloņu dārzs.

Savukārt Jāņa Baltvilka balvai grāmatu mākslā nominēti Indra Sproģe par ilustrācijām mākslinieces pašas izdomātajai un uzrakstītajai grāmatai Māci mani, Degunlāci, Reinis Pētersons par ilustrācijām Zanderes grāmatai Līze Analīze un citi slimnīcas skaitāmpanti, Paula van Lona grāmatai Šausmu autobuss un Luīzes Pastores grāmatai Maskačkas stāsts.

Balvai izvirzīta arī Gita Treice par ilustrācijām Ievas Samauskas grāmatai Meitene, kura mācēja visas pasaules valodas, Edmunds Jansons par ilustrācijām Kivirehka grāmatai Kaka un pavasaris, Ilze Abika par ilustrācijām Vītauta V.Landsberģa grāmatai Zirga Dominika mīlestība. Ābolu pasakas, kā arī uz balvu pretendē dzejas bilžu grāmatiņu sērijas Bikibuks dizaina autori Rūta Briede un Artis Briedis.

Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā šā gada starptautiskais laureāts ir igauņu rakstnieks Kivirekhs ar grāmatu Kaka un pavasaris un tulkotājs Guntars Godiņš.

Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pasniegšana notiek kopš 2004. gada. Kopš 2008. gada balvu piešķir arī vienam Baltijas jūras reģiona rakstniekam un viņa darba tulkotājam. Balvas uzdevums ir fokusēt sabiedrības uzmanību uz pozitīvu mērķi - bērnu, kurš lasa interesantu un skaistu grāmatu latviešu valodā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja