Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rīgas Biržā tikšanās ar mākslas kolekcionāru Jefu Rademakersu

Svētdien, 21. aprīlī, izstādes Romantisma laiks noslēguma dienā, plkst. 13 Mākslas muzejs Rīgas Birža aicina uz tikšanos ar pazīstamu Nīderlandes televīzijas raidījumu producentu un mākslas kolekcionāru Jefu Rademakersu, kurš stāstīs par savu kolekciju, informēja Nacionālā mākslas muzeja pārstāve Natālija Sujunšalijeva.

Mākslas muzeja Rīgas Birža Lielajā izstāžu zālē līdz 21. aprīlim skatītājiem atvērta izstāde Romantisma laiks, kurā eksponētas 70 gleznas no Jefa Rademakersa kolekcijas, kas ir viena no lielākajām holandiešu un flāmu 19. gadsimta glezniecības privātkolekcijām Eiropā.

Pirms divdesmit gadiem pārdodot savu TV kompāniju, Jefs Rademakerss kļuvis par pilna laika mākslas kolekcionāru. Interese, kas radusies, veidojot raidījumus par mākslu, tiekoties ar mākslas vēsturniekiem, izstāžu kuratoriem, izsoļu organizētājiem, īstenojusies vērtīgā mākslas darbu krājumā. Kolekcijas kopējais apjoms ir 120 darbi, kurus vieno romantisma laikmeta gars visā 19. gadsimta garumā: agrākais datējums ir 1806. gads, vēlākais – 1870. gadi. Tie  ādīti dažādās izstādēs Krievijā, Beļģijā, Somijā, Igaunijā. Latvijā Jefa Rademakersa kolekcija tiek eksponēta pirmo reizi.

Izstādei Mākslas muzejā Rīgas Birža ir izvēlētas slavenāko holandiešu, beļģu un flāmu romantiska laika mākslinieku gleznas – vasaras un ziemas ainavas, jūras un pilsētas skati, noktirnes, klusās dabas, portreti un žanra kompozīcijas, kas apbur ar fascinējošu tehniskās izpildes meistarību un kāpinātu estētismu, ļaujot skatītājam izjust tā laika atmosfēru, skaistumu un autora iecerēto emocionālo noskaņu.

Tikšanās ar Jefu Rademakersu ikvienam sniedz unikālu iespēju vairāk uzzināt ne tikai par Nīderlandes 19. gadsimta glezniecības skolu un tās spilgtākajiem pārstāvjiem, bet arī par to, kā top, tiek saglabāts un izstādīts privātais mākslas krājums. Iespējams, ka pasākuma laikā tiks atklāti daži mazi kolekcionēšanas noslēpumi. Skatītāji iepazīs kolekcionāru kā šarmantu, erudītu kungu ar izcilu stāstnieka talantu un neordināru personību, kura entuziasma rezultāts ir vērtējams kā nozīmīgs ieguldījums Nīderlandes kultūras mantojuma saglabāšanā un popularizēšanā.

Dalības maksa: ieejas biļete izstādē

Saruna notiks angļu valodā 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja