Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

World Press Photo izstāde būs apskatāma arī Rīgā

Prestižo Pasaules preses foto gada fotogrāfijas balvu šogad ieguvis zviedru fotogrāfa Pola Hansena (Paul Hansen) uzņēmums, kurā iemūžināts izraēliešu un palestīniešu konflikts, piektdien paziņoja žūrija Amsterdamā. No 13. maija līdz 3. jūnijam World Press Photo izstāde būs apskatāma arī Rīgā, informē biedrība ISSP.

Zviedrijas laikraksta Dagens Nyheter žurnālista Hānsena fotogrāfija tapusi 2012. gada novembrī, un tajā attēlota vīriešu grupa, kas pa Gazas ielām nes divus Izraēlas gaisa uzlidojumā bojā gājušus bērnus uz bēru ceremoniju mošejā.

"Šī attēla spēks slēpjas tajā, kā tas pretstata pieaugušo dusmas un bēdas bērnu nevainībai," komentēja žūrijas loceklis no Peru, Maju Moanna. "Es šo fotogrāfiju nekad neaizmirsīšu."

Šogad 5666 fotogrāfi no 124 valstīm konkursam iesniedza 103 481 fotogrāfiju, kuras vērtēja žūrija – fotožurnālistikas un dokumentālās fotogrāfijas profesionāļi no visas pasaules. Labākie gada fotouzņēmumi tiek nosaukti dažādās kategorijās: tie ir gan ziņu attēli, gan portreti, kā arī ikdienas dzīves skati, dabas un sporta fotogrāfijas. Ar pilnu uzvarētāju sarakstu iespējams iepazīties mājas lapā: .

World Press Photo konkurss notiek kopš 1956.gada, un tā mērķis ir nemitīgi celt fotožurnālistikas standartus pasaulē, kā arī atbalstīt brīvu pieeju informācijai, veicinot dialogu sabiedrībā par pasaulē aktuāliem notikumiem un problēmām.

Izstāde ar apbalvotajiem attēliem ik gadu apceļo vairāk nekā simt pilsētas 45 valstīs. Šogad pirmo reizi kopš 1991.gada World Press Photo izstāde būs apskatāma arī Rīgā. Izstādes atvešanu uz Rīgu organizē biedrība ISSP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja