Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Arī šogad notiks mākslas gadatirgus Jarmarka

No 17. līdz 30.decembrim Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) lielajā aulā jau 12. reizi norisināsies izstāde, gadatirgus un labdarības akcija Jarmarka, informēja LMA pārstāve Līva Raita.

Gadatirgū būs iespēja apskatīt un iegādāties vairāk kā 300 mākslinieku darbus – gleznas, vides un interjera priekšmetus, rotas, apģērbus un dažādu citu veidu mākslas eksponātus. Šogad Jarmarkas koncepts ir Mākslas kokteilis, kas norāda uz dažādību piedāvātajā sortimentā.

Kopumā Jarmarkā būs iespējams aplūkot un iegādāties vairāk kā 10 000 mākslas vienību, ko radījuši jaunie mākslinieki un LMA pasniedzēji. Domājot par apmeklētāju ērtībām, šogad būs pieejams arī Citadele bankomāts.

Jarmarka ir vērienīga izstāde, kur mākslas mīļotāji var aplūkot mākslinieku jaunāko veikumu, gadatirgus – jebkuru izstādes darbu ir iespējams iegādāties kā dāvanu svētkos gan sev, gan draugiem -, kā arī labdarības akcija, kas studentiem sniedz iespēju studiju laikā tapušos darbus izstādīt plašākai auditorijai, iegūstot papildus ienākumus studijām un materiālu iegādei, rast iespēju tikt pamanītiem un noorganizēt peronālizstādes. Daļa Jarmarkas ienākumu tiek ziedoti LMA jūgendstila ēkas – aulas un citu telpu vēsturisko sienu gleznojumu, koka apdares un vitrāžu – restaurācijai un oriģinālās substances saglabāšanai.

Organizatori norāda: "Mākslas pietiks visiem un visām gaumēm. Izstādes laikā ekspozīcija pastāvīgi tiek papildināta ar jauniem darbiem, kas tiek izlikti pārdoto vietā. Ik gadu pārdodam vairāk nekā pusi no izstādītajiem mākslas darbiem. Turklāt šī gada nosaukums Mākslas kokteilis sevī ietver ideju par dažādajiem māksas veidiem un tehnikām, māksliniekiem un pasākuma svētku noskaņu."

Izstāde atvērta katru dienu no plkst. 11 līdz 20. 24. līdz 26.decembris - brīvdienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja