Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Gints Gabrāns piedalās Maskavas biennālē

Mākslinieks Gints Gabrāns piedalās Maskavas Ceturtajā laikmetīgās mākslas biennālē, kas atklāta 22. septembrī un ilgs līdz oktobra beigām, portālam Diena.lv pavēstīja mākslinieka pārstāvji.G. Gabrāna darbi iekļauti biennāles pamata izstādē, kuras devīze ir Pārrakstot pasaules. Izstādes kurators ir Pīters Veibels - pasaulē pazīstams vācu mākslas zinātnieks, Karlsrūes mākslas un mēdiju tehnoloģiju centra direktors.

Biennāles pamata izstādē piedalās 65 mākslinieki un 16 grupas no 33 valstīm. To skaitā ir gan slavenības Gerhards Rihters, Neo Rauhs, Olafurs Eliasons, Rebeka Horna, gan krievu ievērojamākie mākslinieki. Biennālē izstādīti gan perspektīvu un aktuālu mākslinieku, gan nesen mirušo Ričarda Hamiltona un Kristofa Šlingenzīfa darbi. Līdzās pamata izstādei notiek īpašo viesu personālizstādes un neskaitāmas skates paralēlajās programmās.„Ginta Gabrāna instalācija Asinsgaisma/Bloodlight būs pārsteigums skatītājiem,” vēsta biennāles izplatītā informācija presei. „Tajā balts lāzera stars, atstarojoties konkrētu cilvēku asins lāsēs, lūzt visās spektra krāsās un tiek fiksēts uz fotopapīra. Iegūtie unikālie nospiedumi ir kā savdabīgi foto portreti. Pieci šādi gigantiski „portreti” iekļauti ekspozīcijā,” teikts G. Gabrāna instalācijas aprakstā. G. Gabrāns ir dzimis 1970. gadā Valmierā. 1989. gadā beidzis Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolas Koktēlniecības nodaļu, 1994. gadā - Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļu. Mākslinieka darbības jomas ir scenogrāfija, instalācija, videoinstalācija, vides objekti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja