Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Mākslas muzeja būvžogs pārtapis košā pilsētvides izstādē

No 30. aprīļa līdz pat Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas rekonstrukcijas projekta pabeigšanai 2015. gadā būvobjektam visapkārt uzbūvēto būvžogu rotās izstāde, kuras mērķis ir informēt Rīgas iedzīvotājus un viesus par noritošo rekonstrukciju, informēja Rīgas domes pārstāve Ilze Krūkle.

Informatīvas plāksnes par LNMM galvenās ēkas vēsturi un rekonstrukciju latviešu, angļu un krievu valodā papildina 22 mākslas darbu reprodukcijas – izlase ar populārākajiem un nozīmīgākajiem latviešu autoru darbiem, kas iepriekš bija skatāmi muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā.

Ejot gar LNMM galveno ēku pa K. Valdemāra ielu, turpmāk varēs aplūkot košas ievērojamo vecmeistaru Vilhelma Purvīša, Jaņa Rozentāla un Johana Valtera gleznu reprodukcijas, kā arī muzeja apmeklētāju iemīļotos modernistu darbus – Kārļa Padega Madonnu ar ložmetēju, Ģederta Eliasa Sievieti ar vēdekli, Jāņa Tīdemaņa Maskas, Voldemāra Tones Pie loga un citus.

Drīzumā mākslas darbu reprodukcijas būs skatāmas arī uz Elizabetes ielai piegulošā būvžoga posma. Gleznu izlasi veido Kārļa Hūna un Jūlija Federa mākslas darbi, kas iezīmē latviešu profesionālās mākslas pirmsākumus. Savukārt Rīgā dzīvojošo un strādājošo krievu autoru daiļrade pārstāvēta ar Nikolaja Rēriha, Nikolaja Bogdanova-Beļska un Sergeja Vinogradova darbu reprodukcijām.

Ar 30. aprīli muzejs ir pilnībā atbrīvojis vēsturisko ēku, kurā līdz šim notika tikai restaurācijas izpētes darbi. Tagad, pēc akta par ēkas pārņemšanu parakstīšanas, SIA RE & RE var uzsākt darbus pilnā apjomā saskaņā ar plānoto būvdarbu grafiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja