Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Operetes šarms un dzīves svinēšana

Ikšķilē notiks jau Trešais Starptautiskais operetes festivāls

Gan mazos, gan lielos skatītājus Ikšķilē no 12. līdz 14. jūlijam iepriecinās un pārsteigs Trešais Starptautiskais operetes festivāls. Tajā gaidāmi sarīkojumi – operetes aktualitātes sarunās un filmās, romantisks Valšu vakars un Galā koncerts festivāla kulminācijā Ikšķiles estrādē, kur uzstāsies solisti no Austrijas, Itālijas, Lietuvas un Izraēlas, kā arī Latvijā iemīļotie mākslinieki. Savukārt mazie skatītāji varēs doties teatrālā piedzīvojumā Radām opereti, iepazīstot šī žanra izrāžu noslēpumus.

"Īpašā mūzikas valoda, saikne ar tautu un laikmetu padara opereti par demokrātisku žanru. Priecājamies, ka operetes atdzimšana mūsdienās saistās ar Ikšķili, kur atjaunotajā brīvdabas estrādē Operetes festivāls turpinās svinēt dzīvi. Lielais skatītāju skaits apliecina, ka operete ar savu mūzikas gaišo spēku un stāsta vitalitāti spēj bagātināt mūsu nacionālo asinsriti. Operetes dziesma, deja, šarms un satīra piepilda mūsu dzīvi ar dziļi patiesu, cilvēcisku sentimentu," atzīst rakstniece Nora Ikstena.

Operetes festivālu atklās koncerts Es vēlreiz teikšu, priecājieties! Ikšķiles evaņģēliski luteriskajā baznīcā 12. jūlijā plkst. 19 kopā ar Kristīni Prauliņu, Rīgas Gospeļkori, jaunajiem Operetes teātra solistiem, vijolnieku Raimondu Ozolu un uzlecošo Lietuvas džeza zvaigzni, pianistu Domu Žeromu.

Kinolektorijs Operetes laiks sestdien, 13. jūlijā, plkst. 12 Ikšķiles novada pašvaldības zālē ļaus salīdzināt dažādu laikmetu un stilu operetes – klasisko Imres Kalmāna opereti Grāfiene Marica (1924) un amerikāņu komponista Kila Pītera Rotolo 2017. gadā radīto opereti Merilinas istaba. Savukārt Sarunas pie kafijas turpat plkst. 17 būs veltītas komponista, diriģenta, profesora Mendeļa Baša simtgadei un pirmajai XXI gadsimta latviešu operetei Trīs zvaigznes. Zigfrīds, ko raksta komponists Platons Buravickis un Juris Hiršs.

Festivāla kulminācijā – Galā koncertā sestdien, 13. jūlijā, plkst. 20 – Ikšķiles brīvdabas estrādē skaistākās operešu melodijas dziedās solisti no Austrijas un Lietuvas operetes teātriem, Itālijas un Izraēlas, kā arī mūsu Sonora Vaice, Nauris Indzeris, Emīls Kivlenieks, Laura Purena, Irma Pavāre. Būs arī dejotāji un spēlēs Operetes orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Vakaru plkst. 23 noslēgs Valšu vakars. Aizraujošā piedzīvojumā Radām opereti! Ikšķiles vidusskolā svētdien 14. jūlijā plkst. 12, darbojoties kopā ar Operetes teātra māksliniekiem, bērni caur spēli paši kļūs par izrādes dalībniekiem un veidotājiem. Priekšzināšanas nav nepieciešamas, turklāt operetes noslēpumu izzināšanas ceļā bērnus gaidīs gan pārsteigumi, gan dāvanas! Plkst. 16 pie Ikšķiles estrādes priecēs Operetes festivāla gaisa balons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja