Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pirmā Rīgas biennāle tuvojas izskaņai

Svētdien, 28. oktobrī, noslēgsies Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (RIBOCA). Lai pagūtu un iepazītu izstādē iekļauto 141 mākslas darbu, no kuriem liela daļa ir radīti īpaši šim notikumam, biennāles organizatori aicina neatlikt izstādes apmeklējumu uz pēdējo nedēļu.

Noslēdzošās biennāles norises dienas var izvērsties par izaicinājumu uztvert un rāmi aplūkot izstādi, jo īpaši ņemot vērā, ka, tuvojoties noslēguma dienai, apmeklētāju interese arvien pieaug. Turklāt, lai iepazītu visus izstādītos darbus, būtu jāieplāno divas dienas - vadošās grieķu izcelsmes kuratores Katerinas Gregos un biennāles dibinātājas un komisāres Agnijas Mirgorodskas vadībā ir sapulcēti 104 mākslinieki, kas papildus ekspozīcijām iekļautajiem darbiem ir radījuši arī 10 liela mēroga mākslas instalācijas pilsētvidē.

Lai izstādes apmeklējums būtu iespējami patīkams un jēgpilni uztverams, organizatori atgādina, ka no ceturtdienas līdz svētdienai izstāde ir apskatāma līdz pat plkst.20. Tāpat apmeklētāju ērtībai izstāde būs atvērta pēdējā nedēļā arī pirmdien un otrdien no plkst.11 līdz plkst.20.

Papildus divās atlikušajās biennāles norises nedēļās organizatori aicina apmeklēt biennāles publiskās programmas noslēdzošos pasākumus, kas tieši vai pastarpināti komentē un reflektē par biennāles tēmu vai māksliniekiem. Tā piemēram, piektdien 19. oktobrī plkst. 13.00 tiks noslēgts RIBOCA Academy lekciju cikls, kurā iecerēta tikšanās ar RIBOCA1 izstādes dizaina veidotājiem Mihaelu Radesku (Mihaela Radescu) un Tilmanu Ventlandu (Tilman Wendland), kuri dalīsies savā pieredzē  par savām sadarbībām ar dažādiem kuratoriem, producentiem un grafikas dizaineriem, runās par tehniskiem izaicinājumiem un savām darba metodēm.

Savukārt svētdien, 21. oktobrī, plkst.17 Kristapa Morberga rezidencē, Z.A.Meierovica bulvārī 12, norisināsies rakstnieka Paula Bankovska lasījums vācu mākslinieces Henrikes Naumanes instalācijā Eirotika, kuras pamatā ir eiroremonta parādība. Pēc tam, plkst.19, sekos koncerts laikmetīgā džeza mūziķu trio sastāvā ar Kārli Auziņu (saksofons), Matīsu Čudaru (ģitāra) un Ivaru Arutjunjanu (bungas). 

Noslēdzošajā nedēļā RIBOCA piedāvā izmantot unikālu iespēju padziļināti uzzināt par biennāles izstādes koncepciju un pievienoties pirmās biennāles kuratores Katerinas Gregos vadītajām ekskursijām angļu valodā sekojošos datumos:

  • otrdien, 23. oktobrī, plkst.18 Mākslas centrā Zuzeum
  • trešdien, 24. oktobrī, plkst.18 Kristapa Morberga rezidencē
  • ceturtdien, 25. oktobrī, plkst.18 Sporta2 kvartālā
  • piektdien, 26. oktobrī, plkst.18 Bijušās tekstilrūpnīcas Boļševička teritorijā
  • sestdien, 27. oktobrī, plkst.13 LU bijušajā Bioloģijas fakultātes ēkā
  • svētdien, 28. okobrī,  plkst.13 Andrejsalā.

Dalība ekskursijās ar derīgu biennāles izstādes biļeti.

Līdz svētdienai, 28. oktobrim, Rīgas biennāles izstādi iespējams aplūkot Latvijas Universitātes bijušajā Bioloģijas fakultātes ēkā (Kronvalda bulvāris 4, Rīga), Kristapa Morberga rezidencē (Z.A.Meierovica bulvāris 12, Rīga), Andrejsalā (Andrejostas iela 29, Rīga), bijušajā tekstilrūpnīcā Boļševička (Ganību dambis 30, Rīga), Sporta2 kvartālā (Sporta iela 2, Rīga; ieeja no Hanzas ielas 10), mākslas centrā Zuzeum (Lāčplēša iela 101, Rīga) un Kaņepes Kultūras centrā (Skolas iela 15, Rīga).


Seko līdzi aktuālajam arī notikumam veltītajā Diena.lv sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja